3D Wandpanelen van Isodeco

Bent u op zoek naar 3D wandpanelen? Wat is dat precies? En waar kun je het voor gebruiken? Bij Isodeco zijn we gespecialiseerd in 3D Wandpanelen. 

3D Wandpanelen hebben de naam 3D, omdat het geen vlakke panelen zijn, maar echt reliëf hebben. Zo steken de stenen van een baksteen 3D wandpaneel echt uit, waardoor het product niet te onderscheiden is van echt baksteen of bijvoorbeeld steenstrips.
Heel veel behangsoorten hebben de benaming 3D, omdat het lijkt alsof het geen vlak behang is, maar een 3D effect geeft. Bij de 3D wandpanelen is het paneel niet vlak, maar bevat echte diepte, niet fake dus.
Waarvan is het gemaakt?
3D Wandpanelen zijn gemaakt van EPS. Geëxpandeerd polystyreen of PS-hardschuim is een karakteristieke en vrijwel altijd witte kunststof, in de volksmond piepschuim genoemd, of ook wel Isomo, merknaam van een West-Vlaams bedrijf dat in 1956 begon met de productie van EPS. Het is voorts ook bekend onder de merknamen Tempex, Styropor en Depron. Google maar eens op EPS en u zult zien dat dit materiaal vaak, wordt gebruikt als isolatie materiaal.
Let op! De bovenkant heeft een laag van circa 2mm hard kunststof met daarop een zand/cement laag in een 3D vorm (bijvoorbeeld baksteen). Dit product voelt bijvoorbeeld ook als echt baksteen en een betonplaat voelt ook als echt steen of beton.
Wat is het verschil met steenstrips of echt baksteen?
Het grote verschil is voornamelijk de prijs en de manier van monteren. 3D Wandpanelen zijn heel makkelijk op maat te snijden of zagen. Daarnaast heb je voor het monteren alleen montagekit nodig. Daarnaast belast je de muur veel minder in tegenstelling tot zware dikke steenstrips. 
Waar kun je het gebruiken?
3D Wandpanelen kun je in principe overal gebruiken, behalve onder stromend water. Direct onder de douche kan niet, maar wel op alle andere plekken in de badkamer, denk bijvoorbeeld aan de wand achter de wasbak.
De panelen kunnen ook geplaatst worden op de buitengevel. Zeker, wanneer je de panelen voorziet van een beschermlaag die wij aanbieden gaan de panelen jarenlang mee aan de buitengevel.
De panelen zijn dus weatherproof / weersbestendig en kunnen tegen zeer lage en extreem hoge temperaturen (-80 graden celcius tot 80 graden celcius). Daarnaast verkleuren ze nauwelijks, omdat ze UV proof zijn.
Hoe maak je het schoon?
Je maakt het schoon op dezelfde manier, waarop je echte bakstenen schoonmaakt. Zo kun je voorzichtig aan de slag met een hoge drukspuit aan de buitengevel en binnen kun je gewoon een vochtig doekje gebruiken.
Hoe monteer ik 3D Wandpanelen?
Monteren van de 3D wandpanelen is heel eenvoudig. Je kunt de panelen makkelijk op maat zagen. Wij adviseren een fijn getande handzaag of cirkel zaag. Gebruik een liniaal voor een rechte afwerking.
Daarnaast is het een kwestie van montagekit aanbrengen en aan de wand bevestigen. Druk de wandpaneel goed tegen de wand aan voor enkele seconden en ga vervolgens verder met het volgende paneel. LET OP. Ieder paneel heeft een boven en onderkant. Dit kun je zien aan de geprinte schaduw onder de baksteen. Zorg ervoor dat de schaduw onder de baksteen valt.
Om een mooi en naadloos effect te creëren, adviseren wij ze in wildverband te leggen (net zoals we doen bij het leggen van laminaat.)
Voor de hoeken kun je het beste de zijkanten op verstek zagen. Klik hier voor meer informatie over het monteren van 3D Wandpanelen.
Hoe sterkt zijn 3D Wandpanelen?
Regelmatig krijgen wij de vraag of de 3D Wandpanelen sterk zijn en huisdierproof zijn.
De panelen kunnen per vierkante centimeter 20KG gewicht aan. Dit maakt het paneel zeer sterk. Een kat of hond krabt het echt niet open. 
Je kunt er zelfs op staan en springen en er gebeurt niets met het paneel. De panelen zijn dus heel sterk.
3D wandpaneel before

Kenmerken

 
 • Isolerend en energiebesparend
 • Lichtgewicht en geschikt voor alle ruimte’s
 • Verbeterde geluidsisolatie 
 • Brandvertragend
 • Buiten te gebruiken (weersbestendig)
 • Lange levensduur
 • Stoot en krasbestendig
 • 2 jaar garantie
 • UV bestendig
 • Overschilderbaar
 • Echte uitstraling en gevoel
 • Stofvrij op maat te zagen
 • geen dure vakman nodig

3D Wandpaneel

3D Wandpanelen Binnen

3D Wandpanelen geven sfeer en zijn bovendien zeer eenvoudig te isoleren. Daarnaast geven ze de woning een extra trendy uitstraling. Het is geen plat muurpaneel, maar bevat echt reliëf en diepte. Hierdoor is het niet te onderscheiden van echt steen!

3D Wandpanelen Voor Buiten

3D Wandpanelen zijn ook geschikt om buiten te gebruiken. Vooral de witte 3D Wandpanelen worden regelmatig gebruikt om chalets, vrijstaande woningen, schuren en tuinhuizen mee te bekleden. Extra isolatie en een prachtige uitstraling!

3D Wandpanelen Kleuren

Onze 3D Wandpanelen zijn er verschillende kleuren. Bovenstaand Wandpaneel, is één van onze bestsellers en wordt veelal gebruikt in de woonkamer. Zet hier een cognac of olijf kleurige bank voor en maak het plaatje af!

Witte 3D Wandpanelen

Wit 3D Wandpaneel gezocht? Wij hebben een strakke (T01) baksteen wandpaneel en een wat grovere (L01) baksteen die net wat antieker / authentieker lijkt. Deze panelen zijn erg populair bij buitenmuur renovaties. Veelal gebruikt men deze bij Chalets en buitenmuren.