Om houtstrips te bevestigen heb je ten eerste een aantal voorwerpen nodig. De benodigdheden zijn; ammoniak, een doekje, schroevendraaier, liniaal, potlood, rolmaat, montagekit en tot slot een kitpistool. Hieronder zie je een stappenplan om er voor te zorgen dat je op een goede manier de houtstrips kan bevestigen.

Het stappenplan

Stap 1: Zorg er eerst voor dat de plek waar je de houtstrips op gaat plakken volledig stof- en vetvrij is. Dit doe je met een doekje en ammoniak. Vergeet dit niet te doen, anders hecht het niet goed. Zijn er stopcontacten in de buurt? Ontkoppel ze dan.

Stap 2: Bereken hoeveel houtstrips je in totaal nodig gaat hebben, vervolgens begin je met het zagen van de houtstrip waar er uitsteeksels zitten. Bij een wc is dat in dit geval de wc knop. Dit is namelijk het moeilijkste gedeelte. Dit kan met een handzaag of met een cirkelzaag.

Stap 3: Zorg voor voldoende kit op de achterkant van de houtstrip en plak de strips op de desbetreffende plek. Kom je op een plek terecht waar een stopcontact zit? Gebruik dan een gatenboor. Na het kitten van de wand met houtstrips moet je er voor zorgen dat je alles goed aandrukt. zo weet je zeker dat het goed vast zit. Als je de hele wand hebt afgewerkt ben je zo goed als klaar. Het kan zijn dat je meer dan 1 wand hebt gedaan waar ook een hoek in zit. Met de speciale montagekit kan je deze mooi afwerken. Je kan het met een kwast mooi afwerken waardoor je de naden niet meer kan zien. Dit zorgt uiteindelijk voor een mooie muur die perfect is afgewerkt. 

Tip: Om de steenstrips tegen olie- en vetspetters te beschermen raden wij het aan om ze te impregneren. Gevelimpregneermiddel is te koop op onze website.

Isodeco

Voor een prachtige houtlook en extra uitstraling in een handomdraai gebruik je de houtstrips van Isodeco. Door het materiaal niet van echt te onderscheiden en met de houtstrips heb je direct een karakteristieke warme sfeer in je huis!  Andere voordelen van bestellen bij Isodeco zijn:

  • Afhalen in de showroom of gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen niet goed geld terug garantie
  • Betrouwbaar en veilig shoppen. Aangesloten en gecertificeerd door webwinkelkeur
  • Gegarandeerd Topkwaliteit – Minimaal 2 jaar garantie
  • Altijd de beste prijs en gratis advies
  • Voorraad altijd actueel in product informatie

Bekijk onze houtstrips

Houtstrips zijn perfect om een prachtige accentmuur met warme natuurlijke tinten te maken!  Doe inspiratie op door ons assortiment te bekijken!