Om steenstrips te bevestigen heb je ten eerste een aantal voorwerpen nodig. Dit zijn de benodigdheden: Ammoniak, een doekje, schroevendraaier, liniaal, potlood, rolmaat en tot slot een blikschaar. Hieronder zie je een stappenplan om er voor te zorgen dat je op een goede manier de steenstrips kan bevestigen.

Het stappenplan

Stap 1: Zorg er als eerst voor dat je de plek waar de steenstrips komen stof- en vetvrij maakt. Dit doe je door gebruik te maken van ammoniak. Wrijf met ammoniak op het doekje op de desbetreffende plek om zo het vuil weg te krijgen. Dit moet goed gebeuren want de steenstrips moeten wel plakken. Zijn er stopcontacten op de plek waar je de steenstrips wilt plaatsen? Zorg dan dat je het stopcontact eerst ontkoppelt. 

Stap 2: Bereken van te voren eerst hoeveel steenstrips je nodig gaat hebben. Als dit is gelukt haal je de blauwe folie van de 3M kleeflaag af en kan je beginnen met het plaatsen van de steenstrips.Tip: begin altijd linksonder. Druk de steenstrips goed aan! Plak je de steenstrips op een achtergrond die grof, spachtelputz, granol of een kalkmuur is adviseren wij om eerst montagekit te gebruiken. Om er zeker van te zijn dat het goed is gehecht, dan kan je gebruik maken van een rubberen hamer.

Stap 3: Maak de eerste rij af. Voor eventuele gaten die in de plaat gemaakt moeten worden voor stopcontacten of schakelaars adviseren wij om een gatenboor te gebruiken.

Stap 4: Als je bij het laatste stukje van de muur bent aangekomen, dan maak je gebruik van een liniaal en stift. Zo kan je het laatste stukje steenstrip op maat maken. Je kan dit doen door gebruik te maken van een blikschaar of met een cirkelzaag.

Stap 5: Om de steenstrips tegen olie- en vetspetters te beschermen raden wij het aan om ze te impregneren. Zo blijven de steenstrips van hoge kwaliteit. Gevelimpregneermiddel is te koop op onze website.

Isodeco

Bij Isodeco maken wij alleen maar gebruik van A kwaliteit natuursteen. Dit houdt in dat wij gebruik maken van een echte 3M laag. Andere voordelen van bestellen bij Isodeco zijn:

  • Afhalen in de showroom of gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen niet goed geld terug garantie
  • Betrouwbaar en veilig shoppen. Aangesloten en gecertificeerd door webwinkelkeur
  • Gegarandeerd Topkwaliteit – Minimaal 2 jaar garantie
  • Altijd de beste prijs en gratis advies
  • Voorraad altijd actueel in product informatie

Bekijk onze steenstrips

Steenstrips zijn perfect om een prachtige accentmuur met natuurlijke steen tinten te maken!  Bekijk ons ruime assortiment aan steenstrips en laat je inspireren!