Een houten accentmuur kan voor een warme sfeervolle uitstraling in je huis zorgen. Dit kun je creëren door bewerkte houten planken te gebruiken maar je kan het tegenwoordig ook gemakkelijk creëren met het gebruik van houtstrips. Houtstrips wat zijn dat? Dit en meer leggen wij jou hieronder uit.

Houtstrips, wat zijn dat?

Houtstrips zijn panelen met hout aan de bovenkant. De houtstrips zijn maximaal 2,5 cm dik. Bij laminaat klikt u de panelen in elkaar, dit doe je ook bij de houtstrips. De strips worden gemaakt van barnwood en teakhout. Maar daarover later meer. Het monteren van houtstrips gaat gemakkelijk en snel zonder al te veel gereedschap nodig te hebben.

Houtstrips op muur

Soorten houtstrips

Zoals eerder vermeld zijn er verschillende soorten houtstrips die gemaakt zijn van barnwood en teakhout. Beide houtstrips bestaan uit gerecycled hout. Barnwood is meestal een mix van 4 houtsoorten: vuren, grenen, lariks en dennen. Barnwood kan echter ook soms van eiken gemaakt zijn. Vaak zijn de planken wel 50 tot 80 jaar oud! Barnwood heeft hierdoor een historisch karakter.

Teakhout is een houtsoort dat afkomstig is van de teakboom. Voornamelijk in Zuidoost-Azië groeit de teakboom en dan met name in Indonesië. Teakhout wordt vaak gebruikt voor binnen- en buitenmeubelen omdat het een sterke en duurzame houtsoort is. De houtstrips die van beide houtsoorten worden gemaakt zijn ook geschikt voor binnen en buiten. De houtstrips zijn daarnaast ook nog te verkrijgen in verschillende kleuren.

Voordelen houtstrips

De voordelen van steenstrips ten opzichte van echte houten accentmuren zijn:

  • Houtstrips zijn zeer eenvoudig zelf te monteren
  • Geen ingrijpende verbouwing nodig bij gebruik van houtstrips
  • Makkelijk te bevestigen op iedere ondergrond
  • Snel een mooi warme uitstraling op elke gewenste muur (ook mogelijk in de tuin, de keuken of badkamer)
  • Groot assortiment aan houtstrips in verschillende kleuren

Isodeco houtstrips

Als je houtstrips hebt besteld bij Isodeco kan je deze afhalen in de showroom of gratis thuisbezorgd krijgen. Andere voordelen voor je zijn:

  •   14 dagen niet goed geld terug garantie
  •   Betrouwbaar en veilig shoppen. Aangesloten en gecertificeerd door webwinkelkeur
  •   Gegarandeerd Topkwaliteit – Minimaal 2 jaar garantie
  •   Altijd de beste prijs en gratis advies
  •   Voorraad altijd actueel in product informatie

Bekijk onze houtstrips

Onze houtstrips zijn eenvoudig te monteren op iedere gewenste muur. Bekijk hier het gehele assortiment houtstrips.