Tegenwoordig zie je steeds meer woningen met een accentmuur in een van de kamers in het huis. Een accentmuur creëert een natuurlijk, sfeervol of warm effect. Het materiaal wat je gebruikt is heel bepalend voor het effect. Sommige mensen kiezen ervoor om een bakstenen muur te plaatsen. Een minder bekende wandbekleding is steenstrips. Maar wat zijn steenstrips dan precies?

Uitleg steenstrips

Zoals het woord al eigenlijk zegt zijn het stenen die op een zelfklevende plakstrip zitten. Steenstrips zijn ongeveer 2cm dik en komen voor in verschillende steensoorten en kleuren. Omdat het zo dun is besparen steenstrips plaats en zijn ze ideaal om een bestaande binnen of buitenwand een natuurlijk effect te geven. De zelfklevende tape zit op de achterzijde van de strips, wat ervoor zorgt dat het gemakkelijk te monteren is, zelfs over bestaande tegels is het ideaal om te bevestigen.

Steenstrips op muur

Soorten steenstrips

De steenstrips zijn gemaakt van natuursteen. Natuursteen is een verzamelnaam van graniet, marmer, hardsteen en leisteen. De meeste natuurstenen zijn alleen in India te verkrijgen. Op de zelfklevende natuursteenstrips zit een toplaag echt leisteen. De toplaag is heel sterk en heeft een 3D effect waarbij er stenen echt iets uitsteken. Hierdoor tover je een saaie wand zo om tot een stenen muur die niet van echt te onderscheiden is en ook als een echte stenen muur aanvoelt.

Voordelen steenstrips

De voordelen van steenstrips ten opzichte van echte stenen accentmuren zijn:

  • Steenstrips zijn zeer eenvoudig zelf te monteren
  • Geen ingrijpende verbouwing nodig bij gebruik van steenstrips
  • Steenstrips hebben een sterke lijmlaag, die te bevestigen is op iedere ondergrond
  • Snel een mooi natuurlijk effect op elke gewenste muur (ook in de tuin, in de keuken of badkamer)
  • Groot assortiment zelfklevende steenstrips

Isodeco steenstrips

Isodeco maakt gebruik van een extra sterke 3M tape op de achterzijde van de steenstrips deze zijn nog sterker dan steenstrips van andere aanbieders. Isodeco steenstrips zijn verder gemaakt van aluminium en PVC. Het materiaal is zwaarder en niet gemakkelijk te breken, dit in tegenstelling tot steenstrips van andere aanbieders. Als je steenstrips hebt besteld bij Isodeco kan je deze afhalen in de showroom of gratis thuisbezorgd krijgen. Andere voordelen voor je zijn:

  • 14 dagen niet goed geld terug garantie
  • Betrouwbaar en veilig shoppen. Aangesloten en gecertificeerd door webwinkelkeur
  • Gegarandeerd Topkwaliteit – Minimaal 2 jaar garantie
  • Altijd de beste prijs en gratis advies
  • Voorraad altijd actueel in product informatie

Bekijk onze steenstrips

Onze steenstrips zijn eenvoudig te monteren op iedere gewenste muur. Bekijk hier het gehele assortiment steenstrips voor op je wand.