Dit zijn steenstrips met aan de bovenkant een echte laag van natuursteen. De onderlaag is gemaakt van polyester, versterkt met glasvezel en daaronder een kleeflaag van 3M (zeer hoge kleefkracht).

De steenstrips bestaan uit allemaal kleine stukken en stroken steen. Ieder stukje is uniek en er zit verschil in de dikte van de stroken. De dikte van de steentjes varieert tussen de 4 en 8mm dat ervoor zorgt dat er diepte is (3D).

De steenstrips kunnen tegen vocht, maar deze zijn niet geschikt om te plaatsen onder direct stromend water. Achter een keukenwasbak of badkamer wasbak is het geen enkel probleem. Ze kunnen dus niet in de douche(cel) geplaatst worden.

Ja, dat is geen enkel probleem. Wel raden we aan om ze te voorzien van een beschermlaag (coating) met onze PE-Protect. Hierdoor krijg je een beschermlaag welke beschermt tegen vet, vuil en vocht. 
Schoonmaken kan dan met een vochtig doekje. Wij raden het af om agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken, omdat je dan de beschermlaag snel verwijdert.

Wij hebben geen stalen beschikbaar. U kunt altijd meerdere producten bestellen en retourneren. U krijgt dan het aankoopbedrag geretourneerd.
Daarnaast zijn stalen veelal misleidend en geeft een staaltje onvoldoende beeld voor een juiste beoordeling.

De steenstrips zijn niet geschikt voor onder stromend water, dus niet in de douchecabine. Wel zijn deze geschikt voor de overige gedeelte van de badkamer, bijvoorbeeld achter de wastafel. 

Ja, het kan direct over bestaande (oude) tegels geplakt worden. Wel adviseren we om de ondergrond eerst goed vet- en stofvrij te maken met ammoniak. 

Ja, het kan op alle soorten ondergronden. Ook op een grove muur, spachtelputz, Granol, hout of behang. Daarvoor adviseren we wel om extra montagekit toe te passen. Dit is de HighTack montagekit van Isodeco. U heeft aan 1 tube genoeg voor circa 15 steenstrips.

Nee, dit is niet nodig. Wij adviseren wel om de muur stof en vetvrij te maken met ammoniak.

  1. stift
  2. rolmaat
  3. blikschaar

Schoonmaken kan met een vochtig microvezeldoekje en hooguit een beetje groene zeep of allesreiniger. Wij raden het niet aan om met sterk bijtende en schurende middelen schoon te maken, denk hierbij aan: harde kant van spons, chloor, jif etc.

Daar hebben we een leuke video over gemaakt!

De strips zijn zo dun dat ze “koud” tegen elkaar aan geplaatst kunnen worden in een hoek. Een afwerk strip kan natuurlijk ook als u dat wilt, maar totaal niet nodig uit onze ervaring en de ervaring van duizenden klanten.

Er zitten 10 stuks in een doos, maar let op: we verkopen ze per stuk! U neemt dus alleen het aantal strips af wat u daadwerkelijk nodig heeft. 

Omdat de stenen zijn bevestigd op een plaat, is het niet verstandig om ze te plaatsen tegen bijvoorbeeld een openhaard die warmer dan 120 graden zal worden. Plaatsen achter een houtkachel, gaskachel of palletkachel kan als de oppervlakte niet warmer dan 120 graden zal worden.

Dit kun je doen door de stenen eerst te verwarmen met een warmte föhn. Hiermee zal de kleeflaag makkelijker los komen. Vervolgens kun je ze afsteken met een afsteekmes.