Beton Cire en Natuursteen Platen monteren

Ga jij thuis Beton Cire, Metallic Stuc Platen of Natuursteen Wandpanelen monteren? Wij leggen je op deze pagina stap voor stap uit hoe jij ze het beste kunt bevestigen. 

Montagebenodigdheden

montage benodigdheden zuurvrije siliconenkit
montage benodigdheden zuurvrije montagelijm

Eventueel nodig

Wil je de panelen aan de keuken achterwand achter het fornuis plaatsen? Dan raden wij een glasplaat aan in verband met oliespetters. Vergeet ze niet te impregneren.

Mis je iets?

Onder direct stromend water? Gebruik siliconenkit!

Schoonmaakproducten voor het perfecte onderhoud

Het stappenplan

Volg het stappenplan voor een probleemloze montage.

* Het is belangrijk om voor de montage dit paneel 48 uur te laten acclimatiseren!

Stap 1. Schoonmaken

Zorg voor een stof- en vetvrije ondergrond met behulp van onze ontvetter, in verband met de zuurvrije montagelijm die de platen moet hechten. Koppel indien van toepassing het stopcontact los. In sommige gevallen moet je het toilet, indien je hierachter je plaat monteert verwijderen.

Stap 2. Afmetingen en snijden

Bereken hoeveel platen je nodig hebt en markeer de afmetingen van de plaat met een waterpas en potlood. Je kunt in plaats van een waterpas ook een ander lang onderwerp gebruiken, bijvoorbeeld een houten balk. Doe dit over de beschermfolie die over de plaat heen zit.

Stap 3. Folie verwijderen

Ga met een cirkelzaag, decoupeerzaag of blikschaar langs de markeringen om de plaat te snijden/zagen.

Stap 4. Montagelijm 

Breng voldoende montagelijm aan op de achterkant van de plaat en verdeel deze over het gehele oppervlak. Er zijn 2 tubes zuurvrije montagelijm nodig per plaat en zijn uiteraard bij ons te verkrijgen. Het is ook mogelijk om de zuurvrije montagelijm direct op de muur aan te brengen. Smeer het daarna wel goed uit met een lijmkam.

Stap 5. Eerste rij afmaken

Plaats de plaat met zijn tweeën of maak gebruik van zuignappen. De zuignappen kun je dan aan de twee zijkanten bovenaan de plaat bevestigen waardoor je deze makkelijk in je eentje op kunt tillen. Druk of rol de plaat goed aan. Sla er eventueel een paar keer met een rubberen hamer tegenaan voor extra zekerheid dat de plaat goed bevestigd is.

Stap 6. Het laatste stukje

De platen horen na montage afgewerkt (als er sprake is van doorstromend water) te worden met zuurvrije siliconenkit, dit voor de binnenhoeken en voor tussen de vloer en de plaat. Voor de buitenhoeken kun je hoekprofielen kopen bij elke willekeurige bouwmarkt.