Keuken achterwand

Keuken met gasfornuis en marmeren wandpaneel met natuurlijke grijze aderen aan de achterwand

Steenstrips voor de keuken achterwand

Keukens worden met de dag moderner! Ben jij van plan om jouw keukenachterwand aan te pakken? Dan heeft Isodeco de beste wandbekleding voor in jouw keuken. Waar let je echter op bij de aanschaf of renovatie van een keuken? Je kunt bij iedere keukenzaak terecht voor dingen zoals een keukenblad, kastjes, grepen, apparatuur, vorm en nog véél meer, maar voor prachtige keuken wandpanelen helpen wij je graag. Het is ook belangrijk dat de panelen bij de rest van jouw keuken passen!

Bekijk nu de grote collectie van voordelige steenstrips en keukenachterwanden. 

De voordelen van achterwand keuken panelen

Zelfklevende natuursteenstrips en mozaiek tegels

Geef jouw keuken een frisse uitstraling

De achterwand van jouw keuken is een belangrijk onderdeel en kan daardoor een stijlvolle ruimte creëren. Men vergeet hierbij heel vaak de keukenachterwand. Het maakt niet uit of het over een nieuwe keuken gaat, of dat je hem een boost wilt geven. Deze wordt nauwelijks aangeboden door keukenzaken in Nederland.

Steeds meer mensen kiezen voor een gestucte achterwand voorzien van een beschermlaag. Echter, zo blijkt in de praktijk dat dit toch zeer moeilijk schoon te maken is en je vegen op jouw net nieuwe keukenachterwand blijft zien. De bescherm coating is vaak een teleurstelling.
Wat zijn dan de opties voor een mooie passende keukenachterwand, welke makkelijk schoon te maken is?

Dit zijn veel voorkomende soorten keuken achterwand oplossingen die er door de jaren heen zijn gebruikt:

  • Tegels: in het verleden was het dé oplossing. Je keukenachterwand betegelen. Echter blijft het een lastig karweitje om bijvoorbeeld de voegen schoon te maken. En dan hebben we het nog niet over de kosten van de tegels, het voorbewerken, de dure tegelzetter, het lijmen en al het stof wat erbij komt kijken.
  • Spachtelputz: De trend in de jaren 90 en begin 2000.
    Echter is het een hels karwei om dit schoon te krijgen, de trend om dit in een keuken te plaatsen was dan ook heel snel voorbij.
  • Behang: Veel mensen kozen ook voor behang, maar laten we eerlijk zeggen hoe praktisch kan behang zijn als keukenachterwand? Ook deze trend hebben we achter ons gelaten.

Soorten steenstrips voor de keukenachterwand

Voor de keukenachterwand kun je kiezen voor visgraat steenstrips, honinggraat steenstrips, leisteen steenstrips, houten plakstrips en wandtegels. Momenteel is de visgraat tegel zeer populair als keukenwand en spatwand. Ook de honingraat of hexagon tegels zijn momenteel erg populair onder de Nederlandse keuken.

Verschillende materialen

Isodeco heeft een uitgebreide collectie achterwand keuken panelen van verschillende materialen. Hiermee creëer je jouw mooie keuken.

De materialen die wij hebben zijn: hout, pvc, natuursteen, betonstuc, PU en EPS. Ga je voor een luxe uitstraling? Dan kunnen marmer of natuursteen niet onderbreken in jouw keuken. Marmer geeft een hotel chique uitstraling, waarbij natuursteen een natuurlijke luxe uitstraling geeft. Je kunt ook gaan voor een industriële uitstraling. 

Steenstrips als keukenachterwand worden steeds populairder, maar hebben als nadeel dat ze zwaar, dik en te grof zijn voor in de keuken. Jij kunt zelf bepalen wat het beste materiaal is.

Verschillende afmetingen

Je kunt kiezen uit veel verschillende soorten panelen met verschillende afmetingen.

Bescherming en hygiëne

Het is vooral in jouw keuken helemaal belangrijk dat de achterwand eenvoudig schoon te maken is. In de impregnatie en onderhoud handleiding vind je de stappen en producten voor jouw gekozen achterwand.

Marmer platen en zelfklevende tegels

Keuken wandpanelen als spatwand

De oplossing voor een mooie keukenachterwand zijn de ultralichte steenstrips gemaakt van keuken wandpanelen. Bovendien kan een keuken nog zo mooi en naar wens zijn, maar heb je al nagedacht over de spatwand van je keuken?

Steenstrips achterwand

Het grote voordeel hiervan is dat het direct over bestaande tegels geplakt kan worden, zonder speciale voorbewerkingen. De achterkant bevat namelijk een zeer stevige kleeflaag en kan dus direct over tegels en vlakke muren geplakt worden. De steenstrips zijn licht, dun en zijn ook nog eens eenvoudig op maat te knippen door middel van een blikschaar!

Heb je bijvoorbeeld een muur met spachtelputz? Dan kun je een beetje extra montagekit toevoegen en je bent klaar!

De producten zijn ten eerste makkelijk schoon te maken en kunnen ten tweede achter een gaskookplaat geplaatst worden. Hierbij is het dan wel belangrijk om de steenstrips te impregneren oftewel te voorzien van een beschermende coating laag. Dit kan door middel van PE Protect!

Natuursteen en betonstuc

Keuken achterwand panelen kopen

Voor de mooiste keukenwand bekleding kun je een bestelling plaatsen. Heb je twijfels? Dan kun je altijd een sample bestellen. Voor inspiratie opdoen ben je altijd welkom in een van onze showrooms en kun je ook nog eens gratis interieuradvies krijgen. Isodeco is al meer dan 5 jaar expert in het geven van advies over wandpanelen en vloeren.

Tevreden klanten aan het woord

FAQ Achterwand Keuken

Er bestaan keuken achterwanden voor veel verschillende prijzen. Voor de prijzen kun je naar de productpagina’s bij de categorieën gaan.

Je kunt de achterwand makkelijk achter het fornuis plaatsen, maar zorg er daarbij wel voor dat je 10 cm afstand hebt tussen het fornuis en het paneel. Je kunt in combinatie met dit er ook voor kiezen om een glazen spatscherm te gebruiken.

Het monteren van een achterwand is een fluitje van een cent, vooral met de panelen van Isodeco. Het allerbelangrijkste is dat jouw keukenmuur schoon is. Op de montage uitleg pagina kun je zien hoe je onze keuken wandpanelen het beste kunt monteren.