Keuken Achterwand

Steenstrips voor de keuken achterwand.

Waar let je op bij de aanschaf of renovatie van een keuken? Je kunt bij iedere keukenzaak terecht voor een keukenblad, kastjes, grepen, apparatuur, vorm en nog véél meer. 

Men vergeet hierbij heel vaak de keukenachterwand. Deze wordt nauwelijks aangeboden door keukenzaken in Nederland. Een keuken kan nog zo mooi en naar wens zijn, maar heb je al nagedacht over de spatwand van je keuken?

Steeds meer mensen kiezen voor een gestucte achterwand voorzien van een beschermlaag. Echter, zo blijkt in de praktijk dat dit toch zeer moeilijk schoon te maken is en je vegen op jouw net nieuwe keukenachterwand blijft zien. De bescherm coating is vaak een teleurstelling.
Wat zijn dan de opties voor een mooie passende keukenachterwand, welke makkelijk schoon te maken is?

 
In dit artikel gaan wie hier dieper op in.

  • Tegels: in het verleden was het dé oplossing. Je keukenachterwand betegelen. Echter blijft het een lastig karweitje om bijvoorbeeld de voegen schoon te maken. En dan hebben we het nog niet over de kosten van de tegels, het voorbewerken, de dure tegelzetter, het lijmen en al het stof wat erbij komt kijken.
  • Spachtelputz: De trend in de jaren 90 en begin 2000. 
    Echter is het een hels karwei om dit schoon te krijgen, de trend om dit in een keuken te plaatsen was dan ook heel snel voorbij.
  • Behang: Veel mensen kozen ook voor behang, maar laten we eerlijk zeggen hoe praktisch kan behang zijn als keukenachterwand? Ook deze trend hebben we achter ons gelaten.
  • Steentrips: Steenstrips als keukenachterwand worden steeds populairden, maar hebben als nadeel dat ze zwaar, dik en te grof zijn voor in de keuken.

Het alternatief? Zeer lichte steenstrips? Dat kan!

Steenstrips als spatwand of keukenachterwand

De oplossing voor een mooie keukenachterwand zijn de ultralichte steenstrips gemaakt van echt natuursteen.
Het grote voordeel hiervan is dat het direct over bestaande tegels geplakt kan worden, zonder speciale voorbewerkingen. De achterkant bevat namelijk een zeer stevige kleeflaag en kan dus direct over tegels en vlakke muren geplakt worden. De steenstrips zijn licht, dun en zijn ook nog eens eenvoudig op maat te knippen door middel van een blikschaar!

Heb je bijvoorbeeld een muur met spachtelputz? Dan kun je een beetje extra montagekit toevoegen en je bent klaar!
De producten zijn makkelijk schoon te maken en kunnen achter een gaskookplaat geplaatst worden. Wel is het dan belangrijk om de steenstrips te impregneren oftewel te voorzien van een beschermende coating laag. Dit kan door middel van PE Protect!

Soorten steenstrips voor de keukenachterwand

Voor de keukenachterwand kun je kiezen voor visgraat steenstrips, honinggraat steenstrips, leisteen steenstrips, houten plakstrips en mozaiek tegeltjes. 
Momenteel is de visgraat tegel zeer populair als keukenwand en spatwand. Ook de honingraat of hexagon tegels zijn momenteel erg populair onder de nederlandse keuken.

Grote voordelen: Hittebestendig, makkelijk schoon te maken, zeer makkelijk monteren en eenvoudig op maat te zagen. Je keuken renoveren of betegelen hoeft helemaal niet duur te zijn!

Bekijk nu de grote collectie van voordelige steenstrips en keukenachterwanden

Sale!
9,95
12,45
Sale!
6,95