Interieurstijlen: Verschillende stijlen voor jouw interieur

Bekijk de verschillende interieurstijlen

Er bestaan veel verschillende interieurstijlen. Bij elke stijl horen veel verschillende kleuren, materialen en andere elementen. Bekijk hieronder de meest populaire woonstijlen op een rij. Wil je meer weten over wat een interieurstijl herkenbaar maakt? Lees dan verder.

De industriële woonstijl heeft een stoere touch, waar robuust en natuurlijk samenkomt. Baksteen en strakke lijnen zijn populair.

Een warme en gezellige sfeer creëren vol romantiek. Comfortabele meubels en zachte kleuren komen veel terug.

Te omschrijven als een modern interieur dat voelt als leven in een hotel. Je kunt het combineren met verschillende woonstijlen.

Een Scandinavisch interieur heeft natuurlijke tinten en organische vormen. Combineer hout met natuurlijke kleuren en organische vormen.

Kenmerken van interieurstijlen

Ik hoor je al denken, wat maakt een woonstijl een woonstijl? Er zijn een aantal elementen die ervoor zorgen dat je een interieurstijl kunt herkennen. Elementen zoals kleuren, materialen, vormen, structuren, dessins etc. Hier gaan we wat dieper op in.

De kracht van kleuren

Het kleurenpalet is een belangrijk onderdeel van een interieurstijl. Wie houdt er nou niet van een selectie met mooie kleuren? Kleuren zijn vaak herkenbaar in de woonstijlen. 

Je kunt kleurcombinaties gebruiken of een bepaald contrast creëren. Je hebt huisstijlen met lichte kleuren. Je hebt ook zachte kleuren, zoals pastel, of juist donkere kleuren. Je kan ook een onderscheid maken tussen koude en warme kleuren.

Materialen

Het gebruik van materialen zorgt voor sfeer in een interieur. Materialen heb je in verschillende kleuren, maar ook structuren. In een industriële stijl wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van ruwe, onafgewerkte materialen, zoals 3d wandpanelen en beton cire wandpanelen.

In een modern interieur wordt er meer gebruik gemaakt van natuursteen en marmer. Daarnaast heb je in een Scandinavische woonstijl heb je meer natuurlijke materialen zoals bij houten wandpanelen of steenstrips. De romantische woonstijl maakt meer gebruik van fluffy en zachte materialen.

Meubels en decoraties

Meubels zijn erg belangrijk in een woonstijl. Je hebt woonstijlen waar grote meubels de eyecatchers zijn, maar ook woonstijlen waar ze wat compacter zijn. Zware donkerhouten meubels, kroonluchters en sierlijke decoraties zie je vaak in een klassiek interieur. In een Scandinavisch interieur heb je meer licht houten en minimalistische meubels. Je hebt ook woonstijlen waar antieke elementen een hoofdrol spelen, zoals bij een vintage interieur.

Vormen

Je ziet bij een romantische woonstijl veel ronde vormen, deze zijn vaak zacht. Dit zorgt voor een knus gevoel. In een industrieel interieur zie je meer strakke lijnen. Organische vormen zijn meer populair in een minimalistische woonstijl.

Welke andere woonstijlen bestaan er?

  • landelijk interieur
  • botanisch interieur
  • retro woonstijl
  • bohemian interieur
  • urban modern interieur

Isodeco is een specialist in interieurstijlen

Isodeco helpt je graag om te ontdekken welke interieurstijl het beste bij jou past. Wij hebben een groot team met interieuradviseurs die je graag op weg helpen bij het vinden van jouw persoonlijke interieurstijl. Je kunt langs een van onze showrooms komen voor interieuradvies.