Woontrends 2023, de 9 opvallendste interieurtrends

Nieuwsgierig naar de nieuwste woontrends van 2023? Er zijn weer heel wat nieuwe trends en ontwikkelingen in de wondere wereld die interieur heet. De interieurwereld heeft namelijk niet stilgezeten! Van natuurlijke materialen tot aan wandpanelen op het plafonds, in deze blogpost neem ik je mee door de 9 belangrijkste woontrends van 2023.

Interieur trends die je dit jaar niet wilt missen

Laten we er meteen induiken! De onderstaande interieur trends gaan we veel zien in 2023.

Trend 1 – Duurzaamheid

De eerste woontrend uit dit rijtje is duurzaamheid. Duurzaamheid begint een steeds grotere rol te spelen in onze samenleving, dus ook in ons interieur. Of het nou gaat om gerecycled of upcycled materiaal, je zult het steeds vaker terugzien dit jaar. Niet gek, want zo geef je jouw woning een unieke en persoonlijke touch. Daarnaast scoor je meteen ook heel wat karmapunten!

Ben je op zoek naar duurzame wandbekleding? Dan kan ik je aanraden om een kijkje te nemen in ons gerecycled teakhout assortiment.

Trend 2 – Minimalisme, tijdloos en modern

Kun jij je helemaal vinden in de quote, less is more? Dan sluit deze interieurtrend waarschijnlijk helemaal op jou aan. De combinatie van neutrale, rustige kleuren, weinig spullen en natuurlijke materialen zorgen ervoor dat je helemaal tot rust kunt komen na bijvoorbeeld een lange werkdag.

Trend 3 – Maximalisme, more is more!

De naam van deze interieur trend verklapt het al een beetje. Maximalisme is het tegenovergestelde van minimalisme. Wanneer we aan deze trend denken, denken we aan vrolijke kleuren en gewaagde prints. Wil je het element van speelsheid aan je woning toevoegen zonder dat het al te druk wordt? Dat kun je doen door gewaagde accessoires, zoals wandtegels toe te voegen aan je woning maar de basis rustig te houden. Denk aan felgekleurde kussens, een kleed met een eclectische print of een keukenachterwand met mozaïek tegels.

Trend 4 – Natuurlijke materialen en tinten

Een trend die net als het afgelopen jaar enorm populair blijft is het gebruik van natuurlijke materialen, zoals bij de akoestische panelen. Je kunt de natuur letterlijk naar binnen halen door middel van mooie planten, natuurlijke kleuren te gebruiken of door materialen zoals hout of natuursteen te gebruiken. Houd je van natuursteen, ga dan voor steenstrips!

Trend 5 – Een bedekt plafond

Wil je een trendy interieur? Dan kan een beetje lef zijn vruchten afwerpen. Één van de opkomende trends uit dit jaar is dan ook spelen met plafondbekleding en kleur op het plafond. Gewaagd, maar super tof vinden wij!

Trend 6 – Lambrisering is terug van weggeweest

Lambrisering ouderwets? Nee hoor, zeker niet! Deze interieur trend waarbij je één of meerdere muren voor een deel bedekt met verf of een ander type wandbekleding is helemaal terug van weggeweest! Niet gek vinden wij, want door middel van deze interieurtechniek maak je iedere ruimte net wat knusser.

Trend 7 – Bohemian but make it chic

Een trend die al jaren niet weg te slaan is en mijn persoonlijke favoriete is de Bohemian Chic trend. Wat is bohemian chic precies? Het is een perfecte mengelmoes van de speelsheid van boho stijl in combinatie met de klasse van de Scandinavische interieurstijl. Zo combineer je het beste van twee werelden!

Trend 8 – Organische, levendige vormen

Heb jij deze trend al gespot? Vast wel, want je ziet ‘m steeds vaker voorbij komen! Naast dat het gebruik van natuurlijke tinten en materialen helemaal hip zijn, komen ook de organische vormen steeds weer voorbij in de interieurwereld.

Zowel in onze natuursteen- als houten wandpanelen vind je natuurlijke, organische vormen terug.

Trend 9 – Betonlook

De laatste woontrend 2023 uit dit rijtje, maar zeker niet de minst noemenswaardige! Naast materialen zoals hout zullen we ook de betonlook steeds meer terug zien dit jaar. Waar we de betonlook vroeger voornamelijk alleen tegenkwamen in pakhuizen en fabrieken, heeft deze trend ook de Nederlandse huishoudens gevonden. Betonstuc of pvc vloeren geven iedere ruimte een stoer, neutraal en industriële look.

De woonkleuren van dit jaar

Als het gaat om de woonkleuren van dit jaar, zijn er een aantal trends die opvallen.

Natuurlijke kleuren
Allereerst is er de opkomst van warme en natuurlijke kleuren. Denk hierbij aan aardetinten en andere tinten geïnspireerd door de natuur, zoals zachtgroen en beige. Door middel van deze kleuren breng je eenvoudig een gevoel van rust en harmonie in huis.

Zachte, koele tinten
Daarnaast zijn ook koele kleuren, zoals blauw en grijs, nog steeds erg populair. Vooral de zachtere varianten van deze kleuren, zoals pastelblauw en lichtgrijs, worden veel gebruikt om een gevoel van rust en sereniteit in huis te brengen.

Gedurfde kleuren
Ten slotte zien we dit jaar ook veel gedurfde en opvallende kleuren. Denk aan okergeel, dieprood en paars. Deze kleuren kunnen worden gebruikt om een statement te maken in huis en zorgen voor een levendige en energieke sfeer.

Al met al zijn de woonkleuren van dit jaar dus zeer divers, maar over het algemeen zien we een tendens naar warme, natuurlijke kleuren die een gevoel van rust en harmonie in huis brengen.

Interieur trends 2023

Zo! Bij deze hebben we de 9 belangrijkste woontrends van 2023 behandeld. We zijn erg benieuwd naar jouw mening! Van welke trend gaat jouw hart sneller kloppen of welke sla jij juist liever over? Laat het ons weten in de comments.