PVC Vloer zelf leggen

Ga je zelf een prachtige PVC vloer van Isodeco leggen? Dan hebben wij een aantal tips voor de doe-het-zelver om succesvol de perfecte vloer te leggen.

Voordelen PVC vloeren Isodeco

Stap 1. Maak je keuze

Weet je nog niet welke vloer je wilt hebben? Kies uit onze verschillende soorten. Het mooie avontuur begint bij het uitzoeken van wat voor soort vloer je wilt hebben. Wil je voor klassiek gaan met PVC Laminaat? Of wil je iets ambachtelijks zoals PVC Visgraat? Je kunt ook gaan voor een betonnen vloer met PVC Betonlook.

Kun je niet kiezen? Kom dan langs onze showroom in Ridderkerk. Hier helpen onze vloerspecialisten je graag verder.

Nog geen keuze kunnen maken?
Onze vloeren zijn te bewonderen in Ridderkerk

Stap 2. Vloer acclimatiseren en ondergrond voorbereiden

Je hebt er vast weleens over gehoord. Iemand heeft net een nieuwe pvc vloer besteld en kon na het aanleveren niet wachten om hem gelijk te leggen. Ten eerste is er geen rekening gehouden met een kleine afstand tussen de muur en de vloer. Ten tweede heeft de vloer niet 48 uur kunnen wennen aan de omgeving.

Waarom acclimatiseren?

Je vraagt je misschien af waarom dit moet. Het is namelijk zo dat de plek waar de vloer vandaan komt een andere temperatuur heeft dan de omgeving waar hij geplaatst gaat worden. Onverwachte veranderingen in temperatuur zorgen ervoor dat ze kunnen gaan krimpen of uitzetten. Daarom is het belangrijk om de vloer te laten acclimatiseren!

Ondergrond voorbereiden

Het is belangrijk om te werken op een schone ondergrond. Daarom raden wij aan te vegen, reinigen en drogen. Het is belangrijk dat je werkt op een gladde, schone en droge ondergrond. Je wilt natuurlijk niet dat er viezigheid en vocht tussen jouw PVC vloer en de ondergrond ligt.

Stap 3. Vloer egaliseren en primen

Voor het egaliseren van een vloer heb je wat benodigdheden nodig. Wij bieden egaline aan, wat zorgt voor een glad en strak eindresultaat, een korte droogtijd heeft en makkelijk aan te brengen is. Het voordeel van je ondervloer egaliseren is dat je vloer niet bol kan staan en je niet over hobbeltjes heen kunt lopen.

Een ander voordeel is dat het gelegd kan worden wanneer er een vloerverwarming aanwezig is. Door egaline verdwijnen kleine oneffenheden als sneeuw voor de zon!

Vloerverwarming uitschakelen

Het is wel belangrijk dat ten alle tijden de vloerverwarming uitgeschakeld moet worden bij het egaliseren van de ondergrond. Op de product pagina van onze egaline kun je zien hoe je het product kunt gebruiken voor het egaliseren van jouw ondergrond.

Primer gebruiken

Waar je op moet letten is dat zeer zuigende ondergronden verzadigd moeten worden met Primer Universal die je in de juiste verhouding moet mengen. Ook deze is te vinden in onze webshop.

 

Stap 4. Vloerbenodigdheden

Wanneer je een PVC vloer gaat leggen is de juiste voorbereiding het halve werk.

Ondervloer nodig of niet?

Wij hebben klik PVC vloeren in ons assortiment met een geïntegreerde ondervloer met 15DB geluidsdemping, maar ook plakvloeren waarbij je er wel een nodig hebt voor over de ondergrond.

Speciaal voor onze Plak PVC vloeren hebben wij ook zeer unieke zelfklevende ondervloeren in ons assortiment. Daarbij kunnen de ondervloeren voor verlijmde vloeren ook tegen vloerverwarming en vloerkoeling. De zelfklevende ondervloeren met 15DB geluidsdemping zorgen er ook voor dat de laatste oneffenheden tot 3 mm afgevlakt worden.

Andere vloerbenodigdheden

Op de pagina voor de vloerbenodigdheden hebben wij een aanbod aan benodigdheden voor het leggen van jouw PVC vloer. Hier een lijst: Egaline, ondervloer, laminaatknipper, potlood, lijm, winkelhaak of liniaal en een rolmaat.

Stap 5. Onderhoud 

Vergeet niet om gelijk al aan het onderhouden van jouw vloer te denken! Wij hebben de perfecte oplossing om jouw PVC vloer nog beter te onderhouden.

Ons Isodeco huismerk bestaat uit: PVC Laminaat, PVC Betonlook en PVC Visgraat vloer.

Wil je het toch uit handen laten nemen?

Je kunt er alsnog voor kiezen om jouw nieuwe vloer te laten leggen. Je kunt voor onze merken met een ontzorgingspakket naar vloer laten leggen gaan. 

 

Nog geen keuze kunnen maken?
Onze vloeren zijn te bewonderen in Ridderkerk
isodeco_pvcvloeren.jpg