Voor een goede nachtrust is niet alleen een goed bed essentieel, maar ook de juiste sfeer in je slaapkamer is van essentieel belang.  Met slaapkamer behang geef je jouw slaapkamer de uitstraling die jij wenst, bijvoorbeeld kalm en rustgevend of wellicht een een vleugje romantiek. Een steeds populairder alternatief voor in de slaapkamer zijn wandbekledingen zoals steenstrips of houtstrips, hier komen wij later op terug!

Verschillende soorten slaapkamer behang

Slaapkamer behang kan voor leuke accenten in je slaapkamer zorgen. Tegenwoordig is het mogelijk om veel verschillende soorten behang te kopen. Zo heb je verschil in bijvoorbeeld: drukke of rustige prints / ‘plat’ behang of met 3D effect. Maar ook in behangtype heb je veel verschil, zo bestaan er bijvoorbeeld: papierbehang, vinylbehang en vliesbehang.

  • Het meest gebruikte behang is papierbehang. Papierbehang heeft zijn populariteit te danken aan het feit dat het behang niet verkleurt door invloed van de zon!
  • Als je behang wilt hebben dat lang mee gaat en duurzaam is, dan is vinylbehang de beste keus van alle soorten behang.
  • Vliesbehang heeft als kenmerken dat het stevig is, niet snel scheurt, goed afwasbaar en moeilijk ontvlambaar is. Vliesbehang verschilt verder bij het aanbrengen van het behang met de andere soorten. Bij vliesbehang hoef je tijdens het aanbrengen namelijk alleen lijm op de muur te smeren en daar plak je het behang op.t

Hout-of steenstrips in de slaapkamer

Zoals eerder gezegd kiezen steeds meer mensen voor wandbekleding als alternatief voor behang.
Je hebt tegenwoordig een aantal verschillende soorten wandbekleding. Zo bestaan er steenstrips, houtstrips of marmeren platen. Deze wandbekleding heeft een aantal voordelen ten opzichte van behangpapier:

  • De strips of platen kunnen direct over je bestaande tegels, hout, steen, gips of behang geplaatst worden.
  • Verder zijn de strips UV-bestendig dus het verkleurt niet, papierbehang verkleurt ook niet maar ander soort behang weer wel.
  • Een ander voordeel is dat de stoot-, kras- en slijtvast zijn.
  • De strips hebben verder ook een isolerende en geluiddempende werking.
  • Dankzij het reliëf van de platen zijn de strips niet van echt te onderscheiden.

Isodeco heeft een divers aanbod aan steenstrips en houtstrips. Deze zijn gemakkelijk te plaatsen op welke wand je maar wilt. Zowel de steenstrips als houtstrips hebben wij in verschillende uitvoeringen: van de traditionele rode baksteenlook tot aan grijze bakstenen, van traditionele teakhout tot aan grijs teakhout.

De strips van Isodeco zijn verder gemakkelijk te monteren, mede omdat je nauwelijks gereedschap nodig hebt (vaak alleen een stanleymes). Verder kan je de strips gemakkelijk over elke gewenste ondergrond plaatsen.

3D behang of wandpanelen​

Een van de meest populaire behangsoorten is tegenwoordig 3D behang. Het 3D effect zorgt ervoor dat het geen vlak behang is, maar diepte lijkt te hebben. Als je dit overweegt voor jouw slaapkamer, zou je ook eens moeten kijken naar houtstips of steenstrips wandpanelen. In tegenstelling tot 3D behang zijn deze strips niet vlak maar bevat het echte diepte. De stenen of houtstrips steken daadwerkelijk uit, net zoals dat het geval is bij een echte bakstenenmuur of houtenwand. Het is hierdoor niet van echt te onderscheiden.

Tevreden klanten aan het woord

Tatiana Lanting

Super goeie service zeer klant vriendelijk!! Ook toen ik nog vragen had ook zeer goed geholpen de klantenservice nam de tijd ook voor goede uitleg intussen hebben we de platen op onze muur en het staat fantastisch.

Michel Salomé

Goede en snelle levering! Bestelling was goed verpakt en de steenstrips vam goede kwaliteit.

                                                                                                                                                                                                                     > Lees alle reviews over onze natuursteenstrip 

Bekijk onze houtstrips of steenstrips

Hout-en steenstrips zijn perfect voor een fantastische accentmuur in je slaapkamer. Dit zorgt direct voor een zeer karakteristische, warme sfeer in je slaapkamer. Bekijk ons ruime assortiment aan hout-en steenstrips en laat je inspireren!