Mozaiek tegels monteren

Mozaiek tegels zijn gemaakt van PVC en aluminium. Kan direct over bestaande tegels, makkelijk op maat te snijden met een stanleymes. Vanwege de sterke kleeflaag zijn ze makkelijk te bevestigen op bestaande tegels. Wanneer je ze over kalkmuren of grovere oppervlakten wilt plakken adviseren wij om zuurvrije montagekit te gebruiken. 

Montagebenodigdheden

Eventueel nodig

montage benodigdheden zuurvrije montagekit

Mis je iets?

Eenvoudig te monteren
Binnen een uur een nieuwe muur
Een luxe en elegante uitstraling

Het stappenplan voor montage

Volg het stappenplan voor een probleemloze montage.

Stap 1. Schoonmaken

Zorg voor een stof- en vetvrije ondergrond met behulp van onze ontvetter, in verband met de kleeflaag die de platen moet hechten. Koppel indien van toepassing het stopcontact los.

Stap 2. Afmetingen en snijden

Begin altijd linksonder op je muur. Bereken hoeveel mozaïekstrips je nodig hebt en snijd de haaientanden van de eerste. Doe dit op de voorkant. Dit doe je met behulp van de een liniaal, stanleymes en tang. Met het tangetje kun je de uiteindes die niet gebruikt worden makkelijk weghalen.

Stap 3. Folie verwijderen

Haal de blauwe folie van de 3M kleeflaag af en plaats de mozaïekstrip linksonder.

Stap 4. Aandrukken

Druk de mozaïekstrip goed aan en wrijf er een aantal keer overheen met je handen. Indien de achtergrond grof of een kalkmuur is adviseren wij om eerst zuurvrije montagekit te gebruiken. Sla eventueel met een rubberen hamer ertegenaan, zodat de kleeflaag goed kan hechten.

Stap 5. Eerste rij afmaken

Maak de eerste rij af. Indien er een stopcontact aanwezig is, dienen de maten gemeten te worden en uit de mozaïekstrip gesneden te worden. 

Stap 6. Het laatste stukje

Bij de laatste strip moet je het overgebleven stukje muur meten met een rolmaat en dit op de strip markeren met een stift.

Stap 7. Halfsteensverband

Herhaal het bovenstaande voor elke strip en plaats het stopcontact terug. Bevestig de strips in halfsteensverband. Dit kun je doen door bijvoorbeeld het reststukje van de afloop van de muur, boven de eerste strips te bevestigen.

Video mozaiek tegels monteren