Wil je al heel lang een mooie industriële baksteen muur in je woning? Maar vind je het zonde om met je stucwerk tekeer te gaan? Dan is baksteen behang of baksteenstrips mogelijk een goede oplossing. Baksteen behang en met name baksteenstrips zijn tegenwoordig niet van echt te onderscheiden door hun 3D effect. Wat is baksteenbehang en wat zijn baksteenstrips? En waarom zou je voor baksteenstrips kiezen in plaats van baksteen behang? Dit zetten wij voor je op een rij!

Soorten behang

Een baksteen behang motief kan voor leuke accenten zorgen binnen je huis. Het behang is vaak te koop in verschillende uitvoeringen. Denk hierbij aan de print die op het behang staat: drukke of rustige prints / baksteen of ander soort steen behang.  Maar ook met het soort behangpapier heb je vaak verschillende varianten, bijvoorbeeld: papierbehang, vinylbehang of vliesbehang. 

  • De populairste behangsoort is papierbehang. Dit komt vooral omdat het behang niet verkleurt door invloed van de zon!
  • Vinylbehang wordt op een onderlaag van katoen, papier of vlies aangebracht. Vinyl is duurzaam en het behang gaat lang mee.
  • Vliesbehang is stevig, scheurt niet snel, is prima afwasbaar en moeilijk ontvlambaar. Verder is het met het aanbrengen zo dat je alleen de muur hoeft in te smeren met lijm en het behang plak je eroverheen.
  • De steenstrips zijn niet van echt te onderscheiden dankzij het reliëf van de platen.

Baksteenstrips

Zoals eerder vermeld heb je tegenwoordig ook baksteenstrips om het gewenste effect in je huis te krijgen. Deze kun je op elke wand plaatsen die je maar wilt. De strips bestaan in verschillende materialen: van de traditionele rode baksteenlook tot aan grijze bakstenen, leisteen of betonnenlook.

De strips zijn verder heel eenvoudig te monteren en je hebt hiervoor weinig gereedschap nodig. Je kan de baksteen strips gemakkelijk over elk gewenste ondergrond plaatsen. Daarnaast zijn de baksteenstrips gemakkelijk op maat te snijden met een stanleymes.

Waarom baksteenstrips in plaats van baksteen behang?

Wij hebben het gehad over baksteen behang en baksteenstrips, maar wat zijn nou de voordelen van baksteenstrips ten opzichte van baksteen behang?

  • Baksteenstrips zijn geschikt voor zowel binnen als buiten. Dit in tegenstelling tot baksteen behang.
  • De baksteenstrips kunnen direct over bestaande tegels, hout, steen, gips of behang geplaatst worden.
  • Verder zijn de strips weer- en UV bestendig dus het verkleurt niet, papierbehang verkleurt ook niet maar ander soort behang wel.
  • De strips zijn kras-, stoot- en slijtvast.
  • De baksteenstrips hebben verder ook een isolerende, geluiddempende, vochtafstotende en brandwerende werking.
  • De steenstrips zijn niet van echt te onderscheiden dankzij het reliëf van de platen.

3D Baksteenstrips

Er zijn tegenwoordig veel 3D behangsoorten. Bij dit behang lijkt het alsof het geen vlak behang is maar diepte heeft, dit komt door een 3D effect. Bij de 3D baksteenstrips is het paneel niet vlak, maar bevat het echte diepte. De stenen steken daadwerkelijk uit, net zoals dat het geval is bij een echte bakstenenmuur. Het is hierdoor niet van echt te onderscheiden.

Maar waarom zou je voor baksteenstrips kiezen in plaats van een echte bakstenen muur? Het grote verschil zit hem voornamelijk in de prijs en de manier van monteren. 3D baksteenstrips zijn gemakkelijk zelf te monteren en op maat te maken.

Tevreden klanten aan het woord

Tatiana Lanting

Super goeie service zeer klant vriendelijk!! Ook toen ik nog vragen had ook zeer goed geholpen de klantenservice nam de tijd ook voor goede uitleg intussen hebben we de platen op onze muur en het staat fantastisch.

Michel Salomé

Goede en snelle levering! Bestelling was goed verpakt en de steenstrips vam goede kwaliteit.

Baksteenstrips zijn perfect voor een fantastische accentmuur en de natuurlijke tinten brengen veel warmte in je interieur. Bekijk ons ruime assortiment aan baksteenstrips en laat je inspireren!