Baksteenstrips PU monteren

De Baksteenstrips PU zijn eenvoudig te monteren aan jouw binnen of buitenmuur. Voor een probleemloze montage ben je op deze pagina aan het juiste adres!

Als je de panelen buiten gaat plaatsen, is het wel nodig om ze te impregneren met WB8, te vinden in onze webshop.

Montagebenodigdheden

montage benodigdheden zuurvrije montagekit
montage benodigdheden zuurvrije voegkit

Eventueel nodig

Mis je iets?

Het stappenplan voor montage

Volg het stappenplan voor een probleemloze montage.   

 

Stap 1. Schoonmaken
Zorg voor een stof- en vetvrije ondergrond met behulp van bijv. ammoniak, in verband met de zuurvrije montagekit die de platen moet hechten. Koppel indien van toepassing het stopcontact en/of schakelaars los.

Stap 2. Meten en op maat snijden

Bereken hoeveel baksteenstrips je nodig hebt en snijd de uiteinde van de eerste baksteenstrip. Dit doe je met behulp van de waterpas en een stanleymes. Doe dit aan de achterzijde van het paneel.

Stap 3. Zuurvrije montagekit 

Pas zuurvrije montagekit toe aan de zijkanten van de achterkant en zorg ervoor dat er voldoende kit aan de volledige achterkant van de baksteenstrips is toegepast.

Stap 4. Aanduwen

Begin met onze baksteenstrips bovenaan mits het achter een aanrecht gaat. Plaats de eerste baksteenstrip en druk deze goed aan.

Stap 5. Maak de eerste rij

Maak de eerste rij met baksteenstrips af. Bij de volgende stap gaan we verder met het uiteinde van het laatste paneel op de eerste rij die nu te lang is.

Stap 6. Snijd het paneel

Bij de laatste strip moet je waar de muur afloopt meten en dit markeren met een stift of potlood. Snijd het uiteinde af. Voor eventuele gaten die in de plaat gemaakt moeten worden voor stopcontacten of schakelaars adviseren wij om een gatenboor te gebruiken.

Stap 7. Halfsteensverband

Bevestig de strips in halfsteensverband. Dit kun je doen door bijvoorbeeld het reststukje van de afloop van de muur, boven de eerste strips te bevestigen. Zo creëer je verspringingen en zijn de naden niet of nauwelijks te zien.

Stap 8. Gebruik zuurvrije voegkit

Wanneer ze zijn geplaatst, gebruik je de zuurvrije voegkit om de naden tussen baksteenstrips te vullen.

Stap 9. Smeer de zuurvrije voegkit uit met een kwast

Smeer de kitlijnen uit met een vochtig kwastje

Stap 10. Bijgeleverde verf

Nadat de zuurvrije voegkit is opgedroogd (reken hiervoor 24 uur) kun je eroverheen gaan met de bijgeleverde verf met behulp van een kwastje.

stap 11 baksteenstrips

Stap 11. Stopcontact terug

1. Plaats het kapje van de schakelaar/stopcontact terug wanneer de hele muur klaar is. LET OP: Je hebt hiervoor langere opdekschroefjes voor nodig, i.v.m. de dikte van het paneel (opdekschroefjes van 2,5 cm)

Video PU Baksteenstrips monteren