Marmer platen monteren

Ga jij thuis marmer platen monteren? Het is zeer eenvoudig om de montage zelf te doen! Wij leggen je op deze pagina stap voor stap uit hoe jij marmer platen het beste kunt bevestigen. 

Montagebenodigdheden

montage benodigdheden zuurvrije siliconenkit
montage benodigdheden zuurvrije montagelijm

Eventueel nodig

Mis je iets?

Onder direct stromend water? Gebruik siliconenkit!

Schoonmaakproducten voor het perfecte onderhoud

Het stappenplan voor montage

Volg het stappenplan voor een probleemloze montage.

* Het is belangrijk om voor de montage dit paneel 48 uur te laten acclimatiseren!

Stap 1. Schoonmaken

Zorg voor een stof- en vetvrije ondergrond met behulp van onze ontvetter voor de perfecte aanhechting. Koppel indien van toepassing het stopcontact los.

Stap 2. Afmetingen

Bereken hoeveel platen je nodig hebt en markeer de afmetingen van de plaat met een meetlat en over de beschermfolie met een stift. 

Stap 3. Snijden/zagen

Ga met een stanleymes of een cirkelzaag (of vergelijkbare gereedschappen) langs de markeringen.

Stap 4. Zuurvrije montagelijm aanbrengen

Breng voldoende zuurvrije montagelijm aan op de achterkant van de plaat en verdeel deze over het gehele oppervlak met een lijmkam. Er zijn 2 tubes zuurvrije montagelijm nodig per plaat. Het is ook mogelijk om de zuurvrije montagelijm direct op de muur aan te brengen.

Stap 5. Gaten boren

Voor eventuele gaten die in de plaat gemaakt moeten worden voor stopcontacten (of iets anders) adviseren wij om een gatenboor te gebruiken.

Stap 6. Aanbrengen marmer plaat

Plaats de plaat met zijn tweeën of maak gebruik van zuignappen. De zuignappen kun je dan aan de twee zijkanten bovenaan de plaat bevestigen waardoor je deze makkelijk in je eentje op kunt tillen. Druk of rol de plaat goed aan. Sla er eventueel een paar keer met een rubberen hamer tegenaan voor extra zekerheid dat de plaat goed bevestigd is.

Stap 7. Afkitten

Marmeren platen horen na montage afgewerkt te worden met zuurvrije siliconenkit, dit voor de binnenhoeken en voor tussen de vloer en de plaat. Voor de buitenhoeken kun je hoekprofielen kopen bij elke willekeurige bouwmarkt.

Video marmer platen monteren