Steenstrips monteren

Om steenstrips te bevestigen heb je ten eerste een aantal voorwerpen nodig. Dit zijn de benodigdheden: Ammoniak, een doekje, schroevendraaier, liniaal, potlood, rolmaat en tot slot een blikschaar. Hieronder zie je een stappenplan om er voor te zorgen dat je op een goede manier de steenstrips kan bevestigen.

Deze zelfklevende natuursteenstrips zijn ideaal voor bijvoorbeeld over een oude tegellaag. Zo creëer je in een handomdraai een nieuwe keuken achterwand. Wanneer je ze over kalkmuren of grovere oppervlakten wilt plakken adviseren wij om zuurvrije montagekit te gebruiken.

Montagebenodigdheden

Eventueel nodig

montage benodigdheden zuurvrije montagekit

Wil je de steenstrips aan de keuken achterwand achter het fornuis monteren? Dan raden wij een glasplaat aan in verband met vetspetters. Vergeet de steenstrips niet te impregneren!

Mis je iets?

Eenvoudig te monteren
Binnen een uur een nieuwe muur
Een luxe en elegante uitstraling

Het stappenplan voor montage

Volg het stappenplan voor een probleemloze montage.

Stap 1. Schoonmaken

Zorg er als eerst voor dat je de plek waar de steenstrips komen stof- en vetvrij maakt. Dit doe je door gebruik te maken van onze ontvetter. Dit moet goed gebeuren want de steenstrips moeten wel plakken. Zijn er stopcontacten op de plek waar je de steenstrips wilt plaatsen? Zorg dan dat je het stopcontact eerst ontkoppelt. 

Stap 2. Afmetingen

Bereken van te voren eerst hoeveel steenstrips je nodig gaat hebben.

Stap 3. Snijden/zagen

Als dit is gelukt haal je de blauwe folie van de 3M kleeflaag af en kan je beginnen met het plaatsen van de steenstrips. Tip: begin altijd links- of rechtsonder. Druk de steenstrips goed aan! Plak je de steenstrips op een achtergrond die grof, spachtelputz, granol of een kalkmuur is adviseren wij om eerst zuurvrije montagekit te gebruiken. Om er zeker van te zijn dat het goed is gehecht, dan kan je gebruik maken van een rubberen hamer.

Stap 4. Zuurvrije montagekit aanbrengen

Druk de steenstrip goed aan. Indien de achtergrond grof, spachtelputz, granol of een kalkmuur is adviseren wij om eerst zuurvrije montagekit te gebruiken. Sla eventueel met een rubberen hamer ertegenaan, zodat de kleeflaag goed kan hechten.

Stap 5. Gaten boren

Maak de eerste rij af. Voor eventuele gaten die in de plaat gemaakt moeten worden voor stopcontacten of schakelaars adviseren wij om een gatenboor te gebruiken.

Stap 6. Aanbrengen marmer plaat

Als je bij het laatste stukje van de muur bent aangekomen, dan maak je gebruik van een liniaal en stift. Zo kan je het laatste stukje steenstrip op maat maken. Je kan dit doen door gebruik te maken van een blikschaar of met een cirkelzaag.

Stap 7. Impregneren

Om de steenstrips tegen olie- en vetspetters te beschermen raden wij het aan om ze te impregneren. Zo blijven de steenstrips van hoge kwaliteit. Gevelimpregneermiddel is te koop op onze website.

Isodeco

Bij Isodeco maken wij alleen maar gebruik van A kwaliteit natuursteen. Dit houdt in dat wij gebruik maken van een echte 3M laag. Andere voordelen van bestellen bij Isodeco zijn:

  • Afhalen in de showroom of gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen niet goed geld terug garantie
  • Betrouwbaar en veilig shoppen. Aangesloten en gecertificeerd door webwinkelkeur
  • Gegarandeerd Topkwaliteit – Minimaal 2 jaar garantie
  • Altijd de beste prijs en gratis advies
  • Voorraad altijd actueel in product informatie

Video steenstrips monteren