Schutting ideeën: makkelijk, snel én mooi!

Het zonnetje is weer heerlijk te schijnen. Dit betekent dat we weer langzaamaan kunnen genieten van onze tuinen. Kijk jij er, net als ik, ontzettend naar uit maar is jouw tuin toch niet helemaal zomerproof? Geen paniek. Ik heb een aantal leuke schutting ideeën voor je verzameld waarmee jij jouw tuin om kunt toveren tot een ware oase.

3x Schutting inspiratie

Anno 2023 is een schutting veel meer dan alleen een functioneel element in de tuin die voor privacy zorgt! Door middel van bijvoorbeeld wandbekleding kun je jouw buitenruimte transformeren tot een tuin uit een woonmagazine. Dit kun je eenvoudig realiseren door middel van onze panelen. Slopen hoeft niet, net als dat een vakkundige vakman niet nodig is. Ze zijn namelijk erg makkelijk te monteren en kunnen bijna over elke ondergrond geplaatst worden. Benieuwd naar onze schutting ideeën? Wij geven je drie verschillende schutting inspiraties met je!

Onze betonlook platen zijn ideaal voor buitengebruik.

1. Betonlook schutting

De betonlook schutting is helemaal trendy, niet gek, want het is een ware blikvanger. Het industriële karakter komt goed tot zijn recht in een moderne, strakke tuin. Het nadeel van beton is dat je hier doorgaans een vakman voor nodig hebt. Een andere reden om je niet te wagen aan een schutting met betonstuc is de prijs. Gelukkig zijn de eerder genoemde beren op de weg goed op te lossen met beton ciré platen, niet van het echte werk te onderscheiden. Deze kunnen eenvoudig over een bestaande schutting geplaatst worden en zijn een stuk goedkoper dan ‘echt’ beton. Zo blijft niet alleen je bankrekening heel, maar hoef je ook geen muren te slopen en op te bouwen.

Een stenen schutting zonder dat je hoeft te metselen? Dat kan!

2. Stenen schutting

Met een stenen schutting kan niet veel mis gaan. Stenen zijn nou eenmaal tijdloos en klassiek en passen daarom goed in vrijwel iedere tuin. Daarnaast kun je er verschillende kanten mee op gaan. Zo kun je kiezen voor de klassieke rode tinten maar kun je ook gaan voor wit, grijs of zwart. Verder kun je een keuze maken uit het type steen. Ga jij voor de klassieke baksteen of is een rotspatroon meer jouw ding? Geen keuze is verkeerd! Door middel van onze 3D wandpanelen heb jij bovendien binnen no-time een stenen muur.

3. Moderne schutting

Ooit gedacht aan een schutting met natuursteen of klassieke aku paneel van EPS? Twee hele verschillende opties, maar beide helemaal van nu.

houten schutting
Een houtlook schutting is zo gefixt met akoestische panelen van EPS.

Een moderne houten schutting

Een houten schutting raakt nooit uit de mode, maar kan wel een beetje saai zijn. Wil je het een moderne twist geven? Dan kun je kiezen voor akoestische panelen van EPS. Dit type wandpaneel vind je vaak terug in de Scandinavische interieurstijl maar ook in een bohemian interieur zijn ze erg populair. Je kunt ze zowel horizontaal als verticaal plaatsen over een bestaande schutting. Daarnaast zijn ze makkelijk op maat te snijden, te installeren en zijn volledig weersbestendig.

schutting-ideeen
Binnen ons assortiment kun je kiezen uit een 3D- of gladde stenenlook

Een moderne natuurstenen schutting

Natuursteen, zoals je je misschien wel voor kunt stellen, een natuurproduct. Dit betekent dat wanneer je er voor kiest jouw schutting te bekleden met natuursteen panelen, iedere plaat iets afwijkt en uniek is. Dit draagt bij aan het unieke karakter van de panelen! De verschillende kleurschakeringen zorgen daarbij voor een echte wow-effect. Ga je liever voor iets met een meer robuust, rotsachtig karakter? neem dan een kijkje bij onze 3D baksteen panelen.

Schutting ideeën

Ik hoop dat je wat waardevolle schutting ideeën op hebt kunnen doen! Zoals je hebt kunnen lezen kun je alle kanten op met de wanden van je tuin. Ik ben in ieder geval heel erg benieuwd naar de mooie tuin transformaties die jullie uit gaan voeren.

Heb je nog advies nodig over één van onze artikelen of kunnen we je voorzien van interieuradvies? Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag!