Cinewall maken

Cinewalls worden steeds populairder. Maar wat is een cinewall? Het woord verklapt het eigenlijk al een beetje. ‘Cine’ van cinema en ‘wall’ is een muur in het engels. Een cinewall is dus een uitbouw van de muur waar een televisie in wordt opgehangen. Soms wordt er ook een inbouwhaard in gemonteerd.

Waarom zou je een cinewall maken?

Het mooie van een cinewall is dat de kabels goed weggewerkt kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat alles er strak en netjes uit ziet! Er zijn veel verschillende soorten cinewalls, je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een televisie in je cinewall te plaatsen, een soundbar en zelfs een openhaard.

Cinewall met haard maken

Een cinewall met haard is meer dan zomaar een tv-meubel. Je maakt namelijk optimaal gebruik van de ruimte. Maar wat voor haard past er nou het beste in een cinewall? Een gashaard, een elektrische haard of een houten haard? Een houten haard is lastig te realiseren in een cinewall omdat je met allemaal restricties te maken krijgt. Een gashaard en een elektrische haard kunnen echter wel! Een gashaard wordt ook warm, maar tegenwoordig zijn hier moderne materialen en technieken voor die het mogelijk maken. De ideale haard om te gebruiken voor je cinewall is echter een elektrische haard. Deze wordt namelijk helemaal niet warm en rookgasafvoer is niet nodig. Hierdoor heb je de meeste opties voor je gewenste afmetingen, vormen en stijlen.

Een luxe en sfeervol effect voor jouw cinewall.

Isodeco’s strips of marmeren platen zijn eenvoudig te monteren op iedere gewenste muur. Bekijk hier het gehele assortiment voor uw cinewall.

Wat kost het maken van een Cinewall?

De kosten van een cinewall kunnen enorm uiteenlopen. Het hangt namelijk af van meerdere factoren. Je kan je wel voorstellen dat wanneer je een smalle uitbouw kiest, het goedkoper is dan wanneer je een cinewall maakt die de hele muur inneemt. Het is echter niet alleen afhankelijk van de oppervlakte die bedekt moet worden maar ook het soort muurbekleding. Maak je gebruik van bijvoorbeeld houten wandpanelen, steenstrips of marmeren platen. Hier verschillen de kosten ook per m2.

Cinewall steenstrips of houtstrips

Met steenstrips, houtstrips of mozaiek tegels maak je je cinewall helemaal af. Isodeco heeft deze wandpanelen in veel verschillende varianten. Sommige mensen maken een cinewall zelf, andere laten een cinewall maken. Maar het plaatsen van Isodeco’s wandpanelen kan je gemakkelijk zelf doen. Met de wandpanelen maak je een unieke cinewall door het reliëf van de 3D wandpanelen. Het zorgt verder voor een mooi natuurlijk effect op je cinewall.

Advies & hulp bij het kiezen

Wij begrijpen heel goed dat je je eerst gaat oriënteren om tot de perfecte cinewall te komen. Wil je je cinewall graag een luxe en sfeervolle uitstraling geven? Maak dan gebruik van betonstuc, natuursteen of marmeren platen van Isodeco. Wij geven je graag advies in onze showrooms in Ridderkerk of Breda. Daarbij luisteren wij naar je wensen en voorkeuren en laten wij zien wat mogelijk is. Wij zetten alle mogelijkheden op een rij, met altijd een duidelijk en gespecificeerd overzicht van de van de steenstrip-, houtstrip–  of marmeren plaat kosten voor jouw cinewall. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Harrie Mirck

Goedemorgen! Gisteren middag samen met mijn vrouw ons muurtje in de woonkamer voorzien van teakhouten strips. Dit was de leukste legpuzzel die we ooit gemaakt hebben. Appeltje eitje, echt in vier uurtjes een hele andere woonkamer. Mooi spul wat jullie verkopen! Groetjes

Marcel Leendertsen

Ze denken echt mee met je. Wij hadden niet goed gelezen 😱 op de website waar ons pakketje bleef, maar dat hebben ze goed opgelost. Ik had te weinig lijm besteld deden ze niet moeilijk over en gaven ze gewoon mee. Ik ga zeker weer bestellen