Tegels Achterwand Keuken

Keuken achterwand en spatscherm

Op zoek naar een keuken achterwand en spatscherm? Dan is het belangrijk wat voor mogelijkheden er zijn voor jouw keuken. Wij schrijven vandaag over de nieuwste keukentrends en de mooiste tegels achterwand keuken.

Er bestaan veel mogelijkheden. Hieronder de nieuwste trends voor je keukenwand.

Beton Ciré keukenwand
Steenstrips keuken achterwand
Mozaiek tegels keukenachterwand
Visgraat tegels keukenachterwand
Houten keuken achterwand

Wat is een keuken achterwand?

Laten we beginnen met het woord keukenachterwand, wat is dat precies? De keukenachterwand is de wand waaraan je keuken bevestigd is. Vaak is de hoogte vanaf je keukenblad tot aan je keukenkast 60 centimeter. Dit gedeelte van je keuken komt in aanraking met vocht, vet en vuilspetters. Vandaar ook de naam keuken spatscherm. 

Het is dus heel erg belangrijk dat je kiest voor een wand welke goed en makkelijk is schoon te maken of helemaal onderhoudsvrij is.

1. Betonlook

Beton Ciré is de trend van 2020 en geeft een mooie uitstraling. Voor een vierkante meter betaal je inclusief materiaal al snel een bedrag van tussen de €100,- en €150,-
Er bestaan ook Beton Ciré keukenpanelen.

Deze zijn zeer eenvoudig te bevestigen door middel van montagelijm en geven een zeer robuuste én stoere uitstraling. Het voordeel van deze beton panelen is dat je zo je keuken hebt opgepimpt, zonder moeilijke bewerkingen. Je doet dit namelijk zeer eenvoudig zelf! De platen zijn uitermate goed schoon te maken en zijn dus ideaal als keuken achterwand.

2. Steenstrips keuken tegels

Waar steenstrips voorheen alleen populair waren in de woonkamer winnen ze nu enorm aan terrein in de keuken. Steeds meer mensen kiezen voor steenstrips als keukenachterwand.


Kies voor ultradunne steenstrips met een kleeflaag. Dit zijn steenstrips met een echte steenlaag en bovendien bevestig je deze direct over je oude bestaande tegels.

3. Mozaiek tegeltjes achterwand 

Mozaiek was erg populair in de jaren 80, maar terug van weggeweest. Mozaiek tegels zijn er in veel kleurstellingen, maar de moderne mozaiek voor de keuken bestaan uit combinaties van RVS en steentjes.
Gebruik zelfklevende mozaiek tegels  om direct je keuken op te pimpen. Deze mozaiek tegeltjes snijd je makkelijk op maat en zijn ook weer makkelijk schoon te maken!

4. Houten wandpanelen

Met houten wandpanelen voeg je een natuurlijk element toe aan je keuken. Het geeft veel warmte en is in combinatie met de juiste kleurstelling een fantastisch gezicht.
Kies voor echt hout of houtstroken van PVC. Echt hout vergt iets meer onderhoud (olie) & wax daar waar PVC geen onderhoud vergt.

5. Hexagon tegels 

Hexagon tegels als keukenachterwand is misschien wel het meest gezochte woord omtrent keukenachterwanden. Deze zijn er in het verschillende kleuren.
Het geeft een weergaloos mooie uitstraling. Ook deze zelfklevende steenstrips kun je eenvoudig bevestigen over de bestaande tegels door middel van de zelfklevende achterlaag.
Zeer makkelijk schoon te maken!