5x Toilet inspiratie: slimme ideeën voor jouw wc make-over

Het toilet is doorgaans de kleinste ruimte in ons huis en wordt daarom vaak vergeten. Zonde, want je brengt toch elke dag een aantal bezoekjes aan dit kamertje! Daarom verdient het wat mij betreft net zoveel aandacht als de rest van je woning. Juist omdat je er ook zoveel mee kan. Zo kun je spelen met kleur, tegels en verschillende stijlen.

Ben je helemaal ready om jouw toilet opnieuw in te richten? Om je verder te helpen deel ik 5x wc inspiratie met je.

industrieel-toilet

1. industrieel toilet

Bij een industrieel toilet hoort natuurlijk een betonlook of robuuste bakstenen muren. Gelukkig hoef je echt niet meteen aan de slag te gaan met een sloophamer of enorm veel geld uit te geven. Je kunt namelijk eenvoudig aan de slag met onze beton ciré platen of 3D wandpanelen. Deze zijn makkelijk te monteren en zijn niet te onderscheiden van het echte werk. Natuurlijk kun je binnen deze stijl ook een combinatie maken van beton en de baksteenlook die de 3D wandpanelen beschikken.
Maak het plaatje compleet met zwarte en/of robuuste houten accessoires en je wilt deze ruimte haast niet meer verlaten!
marmer-toilet
marmer-toilet

2. Marmer toilet

Groot uitpakken met het kleinste kamertje in huis? Dan ga je natuurlijk voor marmer. Marmer creëert meteen een luxe look. Je kunt de marmerprint terug laten komen op de muren maar natuurlijk ook op verschillende accessoires. Door deze trend te verwerken in je wc breng je het hotel gevoel in huis. Je kunt ervoor kiezen om een accentmuur te creëren, maar je kunt er natuurlijk ook helemaal los gaan en alle muren bedekken. Zo maak je er helemaal jouw ding van.

scandinavisch-toilet
scandinavisch-toilet

3. Scandinavisch toilet

Ben je vooral van het less is more met natuurlijke accenten? Dan word jij vast heel blij van een toilet in Scandinavische stijl! Deze interieurstijl wordt gekenmerkt door minimalisme in combinatie met natuurlijke materialen. Akoestische panelen komen daarom goed tot zijn recht binnen deze woonstijl. Deze kunnen geplaatst worden als accentmuur of over alle wanden, je kunt het zelf doortrekken op het plafond.

De aku panelen dragen niet alleen bij aan de geluidsbeheersing in je toiletruimte, maar ook aan de visuele harmonie en rust die typerend is voor Scandinavisch design. Niet alleen mooi dus, maar ook ontzettend praktisch!

designer-toilet
designer-toilet

4. Design toilet

Het kleine kamertje laten stralen met een groot karakter? Wanneer je kiest voor een designers toilet kun je vele kanten op. Op deze manier open jij een wereld vol mogelijkheden, waarin jij je eigen stijl kan toepassen. Isodeco helpt je een unieke ruimte te creëren.

Een effectieve manier om je toilet een designers uitstraling te geven, is door zelfklevende mozaïek tegels of natuursteen panelen te gebruiken. Door middel van de opvallende mozaïek tegels of natuursteen panelen maak je echt een statement. Mozaïek tegels geven je de vrijheid om creatief te zijn met verschillende patronen en kleuren, terwijl natuursteen panelen een tijdloze en organische uitstraling bieden.

klassiek-toilet

5. Klassiek toilet

Met klassiek kun je de plank eigenlijk niet mis slaan. Ga je daarom voor een strak, klassiek toilet? Onze zelfklevende tegels geven iedere toiletruimte een stijlvolle en klassieke look. De ruimte komt helemaal tot leven wanneer de tegels een contrasterende kleur hebben tegenover de vloer. Weet je wat trouwens heel mooi samen gaat met deze tegels? Een accentmuur van houtstrips! Een echte eyecatcher wat mij betreft.

Daarnaast kun je kiezen uit verschillende tinten en kun je ook gaan voor een marmerprint. Ben je meer van een klassieke stijl met een natuurlijke twist? Dan raden wij de steenstrips aan voor je toilet wand. Deze strips hebben een laag van 100% natuursteen. De natuurlijke texturen en kleurschakeringen brengen een natuurlijke schoonheid naar jouw klassieke toiletruimte.

Tip: een klein toilet groter laten lijken

Een klein toilet groter laten lijken doe je door middel van grote elementen toevoegen. Ga dus niet voor kleine fotolijsten maar kies voor 1 grote poster. Ga je voor tegels in het toilet? Ook dan geldt hetzelfde principe. Grote tegels laten een kleine wc ruimte optisch groter lijken. Daarnaast kun je ook door middel van spiegels een ruimte groter laten ogen. Dit is simpelweg zo omdat spiegels licht weerkaatsen.
Daarnaast oogt een klein toilet al snel rommelig. Berg losse spullen dus liever op. Dit kun je simpelweg doen door middel van bakjes en mandjes in een woonstijl naar keuze.

Wc inspiratie

We hopen dat je iets hebt gehad aan onze wc inspiratie blog! Mocht je nog advies nodig hebben, dan kun je contact opnemen met onze klantenservice of je verder laten inspireren in onze galerij. Daarnaast delen we wekelijks nieuwe content op onze social media kanalen.