Naast steen– en houtstrips bestaan er ook wandpanelen. Dit is een slimme oplossing voor je woning zowel binnen- als buitenshuis. De wandpanelen zijn gemakkelijk te plaatsen, zeer sterk, weerbestendig en ze hebben daarnaast ook nog een isolerende werking. Maar hoe plaats en bevestig je deze wandpanelen?

Benodigdheden voor het plaatsen

Om wandpanelen te bevestigen heb je ten eerste een aantal voorwerpen nodig. Dit zijn de benodigdheden: Ammoniak, een doekje, schroevendraaier, stift, waterpas, stanleymes, kitpistool, montagekit en een kwast. Hieronder zie je een stappenplan om er voor te zorgen dat je op een goede manier de wandpanelen kan bevestigen.

Het stappenplan

Stap 1: Zorg er als eerst voor dat je de plek waar de wandpanelen komen stof- en vetvrij maakt. Dit doe je door gebruik te maken van ammoniak. Wrijf met ammoniak op het doekje op de desbetreffende plek om zo het vuil weg te krijgen. Dit moet goed gebeuren want de wandpanelen moeten wel plakken. Zijn er stopcontacten op de plek waar je de wandpanelen wilt plaatsen? Zorg dan dat je het stopcontact eerst ontkoppelt. 

Stap 2: Voordat je begint met het plakken van de baksteenstrips bereken je eerst hoeveel strips je nodig hebt. Als je dat hebt gedaan kan je beginnen met het uitsnijden van de eerste strips. Dit lukt het beste met een waterpas en een stanleymes. Bij het plakken van de strips moet je er voor zorgen dat er voldoende kit op zit. Tip: begin bovenaan met het plakken van de baksteenstrips en druk goed aan!

Stap 3: Maak de eerste rij met baksteenstrips af. Bij de volgende stap gaan we verder met het uiteinde van het laatste paneel op de eerste rij die nu te lang is. Bij de laatste strip moet je waar de muur afloopt meten en dit markeren met een stift of potlood. Snijd het uiteinde af. Voor eventuele gaten die in de plaat gemaakt moeten worden voor stopcontacten of schakelaars adviseren wij om een gatenboor te gebruiken. 

Stap 4: Wanneer je baksteenstrips zijn geplaatst ga je beginnen met het vullen van de naden. Na het vullen van de naden kan je met een kwast (vochtig) de kitlijn uitsmeren. laat dit ongeveer 24 uur intrekken totdat het volledig is opgedroogd. 

Stap 5: Als het eenmaal is opgedroogd kan je met de bijgeleverde verf en een kwast de finishing touch eraan toevoegen. Tot slot plaats je het kapje van het stopcontact terug als de muur helemaal af is (indien nodig). Er is een kans dat je andere opdek schroefjes nodig hebt. Dit komt door de dikte van de strips. Hiervoor heb je opdek schroefjes nodig van 2.5cm. Als je de wandpanelen buiten gaat gebruiken, is het wel nodig om ze te impregneren met WB8, te vinden in onze webshop. 

Isodeco

Ben je er nog niet helemaal uit wat te gebruiken voor je woning? Wij geven je graag advies dus neem gerust contact met ons op. Als je bij Isodeco hebt besteld kun je deze afhalen in de showroom of gratis thuisbezorgd krijgen. Andere voordelen voor je zijn:

  • 14 dagen niet goed geld terug garantie
  • Betrouwbaar en veilig shoppen. Aangesloten en gecertificeerd door webwinkelkeur
  • Gegarandeerd Topkwaliteit – Minimaal 2 jaar garantie
  • Altijd de beste prijs en gratis advies
  • Voorraad altijd actueel in product informatie

Bekijk onze wandpanelen

Wandpanelen ideaal om je muur om te toveren naar een fantastische accentmuur. Bekijk ons ruime assortiment aan wandpanelen.