Galm in huis verminderen? Zo doe je dat!

Zit je met je handen in het haar omdat je last hebt van galm in huis? Geen paniek! Er zijn gelukkig genoeg verschillende manieren om de akoestiek in je woning te verbeteren. In deze blog geef ik je enkele praktische tips en tricks die je kunt gebruiken om de echo in huis te verminderen.

De oorzaak van slechte akoestiek in huis

Visite op bezoek of een vergaderzaal vol met klanten is ineens een stuk minder gezellig wanneer je last hebt van galm in huis! Om te begrijpen hoe je deze vervelende echo kunt bestrijden, moeten we eerst weten wat de oorzaak precies is.Een minimalistisch interieur is steeds meer in trek. Hierbij komen harde vloeren, wanden en plafonds vaak om de hoek kijken. Hardstikke stijlvol, maar dit zorgt helaas wel voor galm. Deze harde, gladde oppervlakken zorgen namelijk voor weerkaatsing van het geluid. Gelukkig zijn hier genoeg mooie oplossingen voor.

Akoestiek in huis verbeteren? Wij geven 5 tips

Of je nu thuis werkt, muziek aan het luisteren bent of simpelweg van een rustige omgeving wilt genieten, door middel van deze tips kun je genieten van een geluidsdichte oase.
galm-in-huis

Tip 1: Geluid dempen in huis door middel van wandpanelen

We zouden Isodeco niet zijn als we je deze tip zouden onthouden! Het geluid dempen in huis kun je doen door middel van geluiddempende wandpanelen. Onze panelen zijn daarnaast makkelijk te bevestigen. Zo hou je onderaan de streep ook nog eens extra geld over en vang je twee vliegen in één klap. Hoe fijn is dat?
geluid-dempen-in-huis

Akoestische panelen tegen galm in huis

Geluid dempen in huis kun je eenvoudig realiseren door middel van akoestische panelen! Met deze eyecatcher aan de muur verminder je de galm en verbeter je de akoestiek in huis. Je kunt deze panelen zelfs aan het plafond monteren. Zo maak je slim gebruik van onbenutte ruimte en creëer je een unieke, maar hippe en moderne look.

Alle voordelen op een rij:
– Verbetering van de akoestiek
– Het verminderen van galm in huis
– Het geluid wordt geabsorbeerd, dit betekent minder last van de buren!
– Isolerend wanneer je kiest voor EPS panelen, bespaar op je energierekening
– Beschermt je muur tegen krassen
– Eenvoudig te installeren, geen vakman nodig
– Verkrijgbaar in diverse kleuren

Overige tips om de echo in huis te verminderen

Naast de bovenstaande tip kun je ook een aantal andere stappen ondernemen om het geluid in huis te dempen. Ik heb nog een aantal handige tips voor je verzameld!

Tip 2: Hang gordijnen op

Grote ramen zorgen voor veel natuurlijk licht in huis. Prachtig natuurlijk, alleen zorgen diezelfde ramen ervoor dat het geluid flink weerkaatst wordt. Je kan dit verhelpen door stevige, dikke gordijnen op te hangen.

Tip 3: Vloerkleden

Een strakke pvc vloer, we vinden het allemaal super mooi! Toch kan het zorgen voor dat een ruimte hol klinkt. Gelukkig doet een vloerkleed wonderen.

Tip 4: Stoffen accessoires en meubels

Het geluid dempen in huis kan door middel van stoffen meubels. We hebben net al vast kunnen stellen dat harde, gladde oppervlakken het geluid weerkaatst wat galm in huis veroorzaakt.Je kunt de akoestiek binnen een ruimte dus verbeteren door stoffen meubels of accessoires toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een bank van stof of kies simpelweg voor stoffen kussens.
akoestiek-verbeteren

Tip 5: Grote planten

Niet alleen hartstikke hip, maar ook ontzettend praktisch. Grote planten kunnen de akoestiek in huis verbeteren.Één plant zal niet direct een wereld van verschil maken, maar een groep planten wel. De plaatsing is hierbij belangrijk. Om de akoestiek optimaal te verbeteren door middel van planten raad ik je aan om deze in de hoeken van een kamer te plaatsen.

Conclusie

Galm in huis is te minderen of te verhelpen door middel van akoestische panelen, gordijnen, vloerkleden, stoffen accessoires en meubels.

Nog hulp nodig?

Heb je een vraag over één van onze producten of kunnen we je ergens anders bij helpen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!