Een lambrisering maken? Zo doe je dat in 5 stappen!

Lambrisering is hélémaal terug van weggeweest. Het stoffige imago van deze stijl van interieur is niet meer! Door middel van dit eenvoudige DIY project til jij jouw interieur naar de volgende level. Wil je zelf een lambrisering maken maar weet je niet waar je moet beginnen? In deze blog vertellen we je graag alles over het toepassen van deze terug van weggeweest interieurtrend.

Hoe hoog moet mijn lambrisering geplaatst worden?

Voordat we je alles vertellen over een lambrisering maken, moeten we natuurlijk beginnen met de basics. Want hoe hoog moet een lambrisering geplaatst worden?
Lambrisering-hout

Doorgaans wordt een lambrisering geplaatst op een hoogte van 90 tot 120 cm. In ons assortiment hebben we diverse opties met deze hoogte, denk bijvoorbeeld aan onze beton ciré panelen of marmer platen van 120 cm. Deze zijn ideaal om te gebruiken als lambrisering. Wil je toch een andere hoogte of een ander type wandpaneel? Dan kun je onze panelen eenvoudig korter zagen of snijden.

Al onze wandbekleding uit ons assortiment zijn te gebruiken voor dit eenvoudige DIY project!

Toch nog twijfels?

Weet je niet zeker hoe hoog of laag je jouw wandbekleding wilt plaatsen? Hou dan deze regel in je achterhoofd: een lagere lambrisering laat de kamer groter lijken. Wil je deze interieurtechniek dus toepassen in een kleine ruimte? Ga dan niet te hoog. Heb je een lekker hoog plafond en wil je knusheid creëren in jouw ruimte? Dan kun je kiezen voor een hogere lambrisering.
Tip: Zet een muur af met tape om de hoogte van je muurbekleding te bepalen. Dit helpt bij het visualiseren!

lambrisering-hoog

Zelf een lambrisering maken? Zo doe je dat!

Wil je zelf een lambrisering maken? Het is makkelijker dan je zou denken. Een vakman is niet nodig! Door middel van deze 5 stappen kun je zelf heel eenvoudig een lambrisering te maken.

Stap 1 – Meten is weten
De eerste stap is het bepalen van welke muur je wilt bekleden. Vervolgens meet je de hoogte en breedte van deze muur. Meet de breedte van de muur en deel deze door het aantal panelen dat je wilt gebruiken.

Stap 2 – Voorbereiding
Een goede voorbereiding is het halve werk! Zorg er eerst voor dat de muur stof- en vetvrij is door middel van ammoniak. Verwijder plinten en overige randen van de muur. Leg ook alvast alle gereedschap en benodigd materiaal klaar.

Stap 3 – Op maat maken
Snijd de panelen op maat met een cirkelzaag of stanleymes. Zorg ervoor dat de panelen goed passen en niet te groot of te klein zijn.

Stap 4 – De panelen bevestigen
Bevestig de panelen aan de muur met lijm. Zorg ervoor dat de panelen recht zijn en op dezelfde hoogte zijn. Hiervoor kun je een waterpas meter gebruiken.

Stap 5 – Afwerking
Wanneer alle panelen zijn geïnstalleerd, vul je eventuele kieren tussen de panelen op met een vuller. Let op, dit is niet bij elk type wandpaneel nodig.

Dit is alles wat je hoeft te doen wanneer je zelf een lambrisering wilt maken! Je hoeft nu alleen nog te genieten van je mooie nieuwe ruimte.

Een houten lambrisering maken?

Wil je een houten lambrisering maken? We snappen heel goed waarom. Door middel van hout kun je eenvoudig warmte toevoegen aan elke ruimte. Ga je voor een scandinavische look? Dan kunnen wij onze akoestische panelen van harte aanraden. Maar ook met onze houtstrips kun je een karakteristieke sfeer in huis creëren.

lambrisering-hout

Zelf een lambrisering maken

We hopen dat je met deze info aan de slag kunt. Wil je toch meer weten over lambrisering? We hebben hier een hele informatiepagina over geschreven.

Heb je nog een vraag over één van onze producten of kunnen we je ergens anders bij helpen? Neem dan zeker even contact op met onze klantenservice. We helpen je graag.