Thuiswerkplek 2024: 5 tips voor de beste werkkamer inspiratie

Sinds 2020 is thuiswerken gewoon geworden en is een hybride vorm van werken het nieuwe normaal. In het begin werd zomaar een thuiskantoor ingericht, nu kan je goed nadenken over wat lekker is. Er zijn diverse woontrends gaande over het inrichten van een goede thuiswerkplek. 

Wil jij de ultieme thuiskantoor? 

Lees dan snel verder en maak je thuiswerkplek de beste! Na het lezen heb je voldoende werkkamer inspiratie.

Tip 1: Flexibiliteit wordt belangrijk

Moet je het doen met een klein thuiskantoor? Dan is het een flinke uitdaging om deze in te richten. Daarom is flexibiliteit en multi-inzetbaarheid van je meubilair erg belangrijk. Je wil graag dat er een gedeelde functie is om zo effectief alle ruimte te benutten. Zo kan je erg veel waarde hechten aan een goede bureaustoel, deze kan ook als bijzetstoel gebruikt worden als je in het weekend meerdere mensen over de vloer hebt. 

Ook wil je een goed bureau hebben, deze kan je wellicht als extra keukentafel gebruiken bij een leuk feestje. Dus combineer zoveel mogelijk je meubilair zodat je ook nog genoeg opbergruimte hebt.

Thuiswerkplek met multifunctionele opstelling, computermonitor en georganiseerde mappen op een zwevende plank

Minimalisme ideaal voor klein thuiskantoor

Als je een klein thuiskantoor hebt kan je ook bijvoorbeeld kiezen voor minimalisme. Dit kan ervoor zorgen dat je een opgeruimde werkruimte hebt. Opgeruimd staat netjes en zorgt voor een ontspannen sfeer. Op deze manier heb je voldoende ruimte voor meer essentiƫle spullen. Goede minimalistische stijlen zijn Japandi en Scandinavisch.
Minimalistische thuiswerkplek met een gesloten laptop, notitieboek en gestroomlijnd bureau met weinig afleiding

Tip 2: Ergonomisch en gezond is belangrijk

Ergonomisch betekent dat de meubels in je kantoorruime verstelbaar zijn. Denk hierbij aan je bureaustoel en je bureau, dit zorgt voor de optimale zithouding bijvoorbeeld. Door je eigen kantoorruimte zo slim in te delen dat je een gezonde en productieve werkkamer kan creƫren. Zorg ook voor bijvoorbeeld voor voldoende daglicht, dit is erg goed voor je en maakt je thuiskantoor extra gezellig.

De akoestiek in jouw werkruimte

De akoestiek is ook erg belangrijk voor een gezonde werkomgeving, op deze manier creƫer je rustig werkplekje voor jezelf. Het geeft rust in je huis wat erg belangrijk is voor de productiviteit. De akoestische panelen zijn bijvoorbeeld heel chique en ook nog eens geluiddempend!

Moderne thuiswerkplek met akoestische panelen, monitor en akoestische panelen voor geluidsisolatie

Tip 3: Duurzaamheid voor betere productiviteit

Een stukje duurzaamheid wordt ook steeds belangrijker. Daarom kan je bijvoorbeeld jouw apparaten en je meubels combineren met duurzame opties. Je kan met duurzaamheid ook een natuurlijke stijl creƫren, zo kan je bijvoorbeeld meerdere planten neerzetten.

Duurzame thuiswerkplek met houten bureau, laptop, bloemen en kunstwerk op het bureau

Tip 4: Werk en privƩ is de key

Als je thuis werkt is het belangrijk dat werk gescheiden blijft van thuis. Zorg ervoor dat je effectief gebruik maakt van je muren en je opbergruimte. Op deze manier kan jij je thuiskantoor op een efficiƫnte manier inrichten waarbij je ook voldoende privacy hebt. Je wil natuurlijk niet dat iemand zomaar je woonkamer in kan kijken bij een meeting.

Minimalistische thuiswerkplek met laptop op een houten bureau in een lichte kamer

Tip 5: Combineer comfort met persoonlijke stylen

Je kan bij het inrichten laten inspireren door jou persoonlijke style. Bij het kiezen van bijvoorbeeld accessoires kan je iets kiezen wat echt bij je past. Zo kan je net die ene stoel nemen die veel lekkerder zit. Verder kan je ook met de decoratie veel meer doen dan op je kantoor zelf. Ook kan je verschillende kleuren toepassen die je eigenlijk nooit zou doen. Erg belangrijk is dat je ook meer keuze hebt uit meerdere bureaus als je er zelf een aanschaft.

Thuiswerkplek met vier monitoren, een ergonomische bureaustoel en moderne, geometrische muurdecoratie

Ga voor vrolijkheid in je thuiskantoor

Kan heel mooi een stuk vrolijkheid combineren met jouw favoriete interieurstijl. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruiken van een raam. Op deze manier heb je een heel mooi uitzicht over bijvoorbeeld je tuin, en je krijgt voldoende daglicht binnen. Hang je accessoires op aan een leuke kast. Vergeet niet dat je ook veel kan doen met een muur. Door gebruik te maken van een goede muur in combinatie met de rest van je kantoor kan je een hele mooie vrolijke thuiswerkplek realiseren. Op deze manier maak je het extra gezellig voor je zelf en creƫer je een goede thuiskantoor.

Ā 

Heb je na het lezen voldoende creativiteit? mooi! Richt je thuiskantoor zo goed mogelijk in zodat jij je laptop kan openklappen. Hopelijk heb je nu voldoende werkkamer inspiratie om je thuiskantoor zo stijlvol kan inrichten.